Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Vucevic antoi Chicago Bullsille uuden ilmeen – Markkasen tehot ovat kääntyneet plussalle Bullsin vaihtomiehen roolissa

Lauri Markkasen NBA-seura Chicago Bulls paljasti uuden ilmeensä tiistain sarjakierroksella. Joukkue on sopeuttanut pelitapansa uuden tähtisentterin Nikola Vucevicin vahvuuksiin ja pelaa nyt voittavaa koripalloa. Voitto Indiana Pacersista oli joukkueelle toinen peräkkäin.

Selvä voitto pistein 113–97 perustui Vucevicin mahtipeliin, joka tarjosi myös muille tilaisuuden onnistua. Vucevic heitti pelissä 32 pistettä ja keräili käsiinsä 17 levypalloa. Takamies Zach LaVine heitti 19 pistettä, ja vaihtopenkiltä pelin aloittanut Markkanen oli kolmanneksi tehokkain 15 pisteellä.

Valmentaja Billy Donovan peluutti ryhmäänsä kahdeksan pelaajan rotaatiolla. Aloitusviisikon kuormitusta kevensivät Markkasen lisäksi takamies Coby White ja monipuolinen Troy Brown Jr.

Donovan pyrki siihen, että ainakin jompikumpi joukkueen tähdistötason pelaajista eli Vucevic tai LaVine olisi aina kentällä.

Roolitus näyttää sopivan Markkaselle, jonka teholukemat olivat kahdessa voittopelissä +8 ja +12 eivätkä enää pakkasella, kuten aiemmissa peleissä.

Tähtikaksikon kemia kehittyy

Bullsin tähtikaksikko nautti pelin kehityksestä, eikä LaVine harmittele asemaansa "kakkostähtenä".

– Minua kiinnostaa vain voittaminen ja joukkueen kehitys, LaVine korosti Chicago Tribunen haastattelussa.

– Ei haittaa, vaikka se tarkoittaisi roolini tai pistesaaliini pienenemistä joissain pelistä. Se sopii, jos saamme voittoja.

Vucevicin hankinta on helpottanut LaVinen pelillistä painetta.

– Nyt voin vain dumpata pallon hänelle ja tiedän homman hoituvan aina ihan hyvin, LaVine totesi.

Myös Vucevic nauttii kaksikon kehittyvästä yhteistyöstä.

– Tällainen kahden pelaajan peli auttaa koko joukkuetta ja sitä on vaikea puolustaa, hän kertoi.

– Zach on hieno ja monipuolinen pelaaja, mutta joskus tarpeettoman epäitsekäs. Hän voisi pelata vielä hieman aggressiivisemmin ja olen sanonut sen hänelle.