Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Sportin katseet kääntyvät jo pudotuspeleihin

Vaasan Sportin ja Kuopion KalPan jääkiekkoliigaottelu ei muodostunut suureksi urheilujuhlaksi. Sport oli jo runkosarjan osalta tavoitteeseensa päässyt. KalPan selvä hallinta ei riittänyt voittoon, vaan sen otti Sport lukemin 3–1.

– Pelissä on tarinoita ja lopputulos on se joka säilyy. Pelaajista näki, että meillä oli torstaina iso peli Oulussa, tunnusti Sportin päävalmentaja Risto Dufva.

Ennen pelin alkua huomioitiin Filip Riskan 700 pelattua liigaottelua sekä Turo Asplundin 500 pelin urakka. Muut riemunaiheet olivat vaasalaisilla vähissä, sillä KalPa vei peliä miten tahtoi. Maalinteko oli kuitenkin KalPan pelaajille täyttä tuskaa.

Sportin osalta runkosarjaa on jäljellä vielä yksi ottelu HIFK:ta vastaan, mutta se ei saa suurta huomiota. Vaasalaisfanien mielessä välkkyvät jo kirkkaana harvinaiset pudotuspeliottelut. Vaasassa on näet pelattu vain yksi pudotuspeliottelu vuonna 2016.

Äkkipäätä voisi luulla, ettei kymmenenneltä sijalta ole paljoakaan saumaa jatkoon, mutta mahdotonta se ei ole. Nykymuotoisena pudotuspelikaavaa on pelattu 16 kertaa ja kuusi joukkuetta on päässyt jatkoon viimeiseltä sijalta.

– Kerran olen ollut sitä tekemässä, viittasi Dufva vuoteen 2013, jolloin Lukko kipusi kymmenenneltä sijalta pronssiotteluun saakka.