Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Jukolan viesti siirtyi jälleen eteenpäin elokuulle – "Kaikki faktat ja mahdollisuudet oli punnittu"

Perinteinen suunnistuksen Jukolan viesti siirtyy koronaviruspandemian takia kesäkuulta elokuulle. Rovaniemen maastoissa pyritään kisaamaan uuden aikataulun mukaan 21.–22. elokuuta.

Siirrosta päättivät Ounasvaaran Hiihtoseura, Jukolan viestin johtoryhmä ja Suomen Suunnistusliitto.

– Päätös siirrosta tehtiin vasta, kun kaikki faktat ja mahdollisuudet oli punnittu. Napapiiri-Jukolan järjestäjät joutuivat ottamaan suuren vastuun tapahtuman siirrosta, mutta päätös osoittaa myös ainutlaatuista Jukola-henkeä, johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen kertoi tiedotteessa.

– Periksi ei anneta, vaan loppuun asti yritetään. Toivon nyt, että suunnistajat vastaavat haasteeseen ja tulevat Rovaniemelle. Järjestäjät tarvitsevat kaiken tuen tapahtuman toteuttamiseen.

Kerta on jo toinen, kun Napapiiri-Jukolaa pitää lykätä eteenpäin. Alun perin kilpailu piti järjestää kesäkuussa 2020, mutta sitä lykättiin aluksi vuodella eteenpäin.

– Tavoitteenamme on, että voimme järjestää täysimääräisen Napapiiri-Jukolan elokuussa. Haluamme toteuttaa tapahtuman vastuullisesti, joten tulemme noudattamaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja ohjeistuksia, kilpailunjohtaja Martti Anttila sanoi.

– Viranomaiset tekevät lopullisen päätöksen tapahtuman järjestämisestä ja osallistujamäärästä. Seuraamme tiiviisti koronaepidemian kehittymistä seuraavien kuukausien aikana.