Tuomarit saivat lisää työkaluja Liigan pudotuspeleihin

Maalitilanteiden lisäksi tuomarit voivat halutessaan tarkastaa videolta joitakin rangaistustilanteita. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekkoliigan tuomaristot voivat kevään pudotuspeleissä tarkastaa maalitilanteiden lisäksi myös määrättyjä rangaistustilanteita. Liiga kertoi uudesta työkaluvalikoimasta pudotuspelien avauspäivänä torstaina.

– Tuomaristo voi halutessaan tarkastaa tuomitun viiden minuutin tai korkeasta mailasta annetun 2+2 minuutin rangaistuksen videolta. Tarkastuksessa tuomaristo voi muuttaa rangaistuksen syytä, lyhentää mutta ei pidentää sen pituutta tai kumota rangaistuksen kokonaan, Liigan verkkosivuilla muotoiltiin.

Tarkastuksia voi tehdä varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla, mutta joukkue tai valmentaja ei voi vaatia tarkastamista.

– Tuomarit ja tilannehuoneen päävideotuomarit ottavat kantaa tarkastettavaan rangaistukseen, Liiga painotti.

Liiga täsmensi myös otteluiden lopun ja jatkoajan sääntöjä.

– Varsinaisen peliajan kahdella viimeisellä minuutilla ovat voimassa jatkoajan säännöt tahallisen väärän vaihdon, tahallisen maalin siirron ja kahden miehen alivoimalla turhan mailan mittauspyynnön osalta. Kaikissa näissä tilanteissa tuomitaan rangaistuslaukaus.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut