Lentopallomaajoukkue hitsaa veljesvoimaa kohti kotikisoja – edessä "intensiivinen" kesä

Päävalmentaja Joel Banksin mukaan kuudentoista pelaajan valinta oli hyvin vaikeaa. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen / STT

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen brittipäävalmentaja Joel Banks joutui vaikean tehtävän eteen, kun edessä oli varsin pienen leiriryhmän valinta kohti 4,5 kuukauden päässä siintävää EM-kotilohkoa. Valinta on kuitenkin tehty, ja Banks uskoo, että "Veljekset"-lempinimeä kantava maajoukkue on Tampereella 1.–8. syyskuuta pelattavassa EM-alkulohkossa täynnä yhtenäistä voimaa.

– Kuudentoista pelaajan valinta oli hyvin vaikea. Ideaalimaailmassa tekisimme töitä isomman ryhmän kanssa, mutta (liiton) edessä olevien haasteiden ja rajoitteiden myötä päätimme pienentää ryhmän tuohon kuuteentoista. Reservilistalla on 8–10 pelaajaa, Banks kertoi torstaina maajoukkueen virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa.

– Positiivista (pienemmässä ryhmässä) verrattuna normaaliin 20–24 pelaajaan on se, että se antaa meille mahdollisuuden rakentaa tuota yhtenäisyyttä ja sitä "perhekeskeisyyttä", jota haluamme tänä kesänä mennessämme kohti EM-kisoja. Pystymme kompensoimaan puutteitamme sillä, Banks maalaili vielä viitaten "Veljeksiinsä".

Uudistuneen maajoukkueen nimilistalta puuttuvat esimerkiksi sellaiset nimet kuin Mikko Esko, Lelu Ojansivu, Antti Siltala tai Elviss Krastins. Esko kertoi päävalmentajalle pysyvänsä sivussa maajoukkueen kuvioista tänä kesänä, mutta "ovea ei ole täysin suljettu" listalta uupuvilta kokeneilta maajoukkueikoneiltakaan.

– Valituilla (16:lla) on vastuunsa. Jos joku ei anna sataprosenttisesti kaikkeaan joka päivä (kesän leiriaikana), mahdollisuus muutoksiin on, Banks totesi lopullisen EM-joukkueen suhteen.

– Edessä on intensiivistä työntekoa kesän aikana.

Huippuisku syksyn alkuun

Suomen viisi lohkovastustajaa ovat selvillä toukokuun lopulla. Banks ei vastustajista niinkään stressaa, keskittyminen on pitkälti omassa tekemisessä. Pelit ennen EM:ää jäävät elokuisiin valmistaviin maaotteluihin, sillä Suomen pudottua vuonna 2019 Kultaisesta liigasta eivät ottelut kakkostaso Hopeisessa liigassa olisi tuoneet "suurta lisäarvoa" matkalla kohti EM-pelejä.

– Pelaamalla elokuussa valmistamme EM-pelituntumaa. Silloin tiedämme myös paremmin, missä tilanteessa olemme (koronaviruksen ja sen myötä olemassa olevien rajoitusten kanssa).

– Syyskuu on se, jolloin haluamme olla parhaimmassa mahdollisessa iskussa.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut