Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Castren nousi 12:nneksi Havaijin golfissa, sija on hänen LPGA-uransa toiseksi paras

Matilda Castren ylsi uransa toiseksi parhaaseen sijoitukseen golfin naisten LPGA-kiertueella. Castren nousi Havaijilla pelatussa kilpailussa jakamaan 12. sijaa pelattuaan päätöskierroksen 66 lyönnillä seitsemän birdien ja yhden bogin säestämänä.

Kun kolmas kierros sujui LPGA-uran parhaassa tahdissa 65 lyönnillä, Castren harppasi kisan puolivälin 52. sijalta lopputuloksiin 40 sijaa.

Castren, 26, pelaa naisten arvostetuimmalla kiertueella toista kautta, mutta koska viime kausi oli koronaviruspandemian takia torso, Castren lasketaan tälläkin kaudella LPGA-kiertueen tulokkaaksi. Viime kaudella Castren oli kiertueella parhaimmillaan kahdeksas.

Kilpailun voittoon pelasi naisten maailmanlistan entinen ykkönen, Uuden-Seelannin Lydia Ko. Hän voitti kiertueella ensi kertaa kolmeen vuoteen ja teki sen ylivoimaisesti. Ko pelasi päätöskierroksen 65 lyönnillä ja räväytti seitsemän lyönnin etumatkan muihin.

– Aika monta kertaa tuli mietittyä, palaanko enää koskaan voittajan palkintojenjakoon, Ko sanoi kisan jälkeen uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hän oli lajissa teinitähti, eikä ole kovin vanha vieläkään. Ko täyttää alkavalla viikolla 24, mutta Kapoleista hankittu voitto oli jo hänen uransa 16:s LPGA-kiertueella. Voitoista kaksi on arvokilpailuista, sillä Ko voitti Evian-mestaruuskilpailun vuonna 2015 ja Ana Inspiration -kilpailun vuonna 2016. Rion olympialaisissa vuonna 2016 hän oli hopealla.

Havaijilla Ko pelasi neljä kierrosta yhteistulokseen 260 lyöntiä (–28). Kakkossijan jakoi neljä pelaajaa tuloksella –21. Castrenin yhteistulos oli –17, joten hän jäi kakkossijasta vain neljä lyöntiä.