Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkasen pistetehtailu ei auttanut Chicagoa voittoon – "Emme tehneet tarpeeksi töitä kentän kummassakaan päässä"

Lauri Markkasen ja Chicago Bullsin voittoputki NBA-koripallosarjassa jäi kahden ottelun mittaiseksi. Markkanen nousi keskiviikkona 16 pisteellään joukkueensa parhaaksi pistemieheksi, kun Cleveland Cavaliers voitti kotikentällään Chicagon 121–105.

Markkanen kahmi kaksi puolustuspään levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön. Hän aloitti vaihtopenkillä ja kellotti peliajakseen karvan yli 21 minuuttia.

Cleveland tarjosi shokkihoitoa Bullsille jo avausneljänneksellä, jonka jälkeen kotijoukkue jätti chicagolaisille katsottavaksi perävalot. Cavaliers vei avausneljänneksen pistein 34–12 ja johti ottelua parhaimmillaan 33 pisteellä kolmannella neljänneksellä.

Ykköstähti LaVine yhä sivussa

Chicagolta puuttui joukkueen ykköstähti Zach LaVine, joka on sivussa NBA:n koronavirus-protokollan vuoksi. Hän jäi sivuun viikko sitten. Tuolloin arvioitiin, että pelaaja on poissa 10–14 päivää.

Yhdeksän pistettä heittäneen Chicagon toisen avainpelaajan Nicola Vucevicin pitkä putki päättyi Clevelandissa. Vucevic oli pelannut 106 ottelua peräkkäin tehden vähintään kymmenen pistettä ottelua kohti.

Cleveland pääsi makselemaan Bullsille kalavelkoja, sillä Chicago oli voittanut joukkueiden edellisen kohtaamisen viime viikonloppuna.

Vaikea otteluohjelma

Chicagoa jäi kaihertamaan tappion lisäksi se, että joukkue pelasi huonosti. Sen puolustus oli tuuliajolla.

– Kaivoimme itsellemme valtavan aukon. Emme tehneet tarpeeksi töitä kentän kummassakaan päässä, päävalmentaja Billy Donovan kertoi Chicago Bullsin verkkosivuilla .

Tappion myötä Chicago putosi NBA:n itälohkossa 12:nneksi, pudotuspelikarsintasijojen 7–10 alapuolelle. Tie pudotuspeleihin käy kiviseksi, sillä Bullsilla on vaikea otteluohjelma.

Chicagon yhdeksästä seuraavasta ottelusta seitsemässä vastustajalla on tähän mennessä sarjassa enemmän voittoja kuin tappioita. Bullsin voitto-tappiosaldo on 24–34.