Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Chicagon pitää polkea jalkaa lattiaan

Koripallon NBA:n pudotuspelipaikkaa tavoitteleva Chicago Bulls on voittanut kolme viidestä viime ottelustaan, mutta ailahtelevat peliesitykset hidastavat tavoitteeseen pääsemistä.

Chicago ryhdistäytyi jälleen perjantain vastaisena yönä ja otti maukkaan 108–91-voiton Charlotte Hornetsista, mutta edellisottelun karvaat kokemukset painoivat vielä mielessä. Silloin Chicago hävisi Cleveland Cavaliersille 105–121.

– Aikaa on jäljellä rajallisesti, ja sarjaohjelmassa on jäljellä tietty määrä otteluita. Emme voi tehdä muuta kuin panna peliin parastamme. Toivottavasti olemme ottaneet opiksemme muutamista oppitunneista, Chicagon päävalmentaja Billy Donovan viittasi ESPN:n verkkosivuilla Cleveland-tappion lisäksi myös viime viikon tappioihin.

Charlottea vastaan Chicago onnistui pitämään vastustajansa pistelukeman alle sadassa, mutta tappio-otteluissa peli on revennyt pahasti. Joukkueelta on kaivattu tasaisuutta ja kovuutta puolustuspeliin.

– Panostimme suuresti puolustuspeliin, koska tappio-otteluissa annoimme liikaa pisteitä. Vastustaja teki niissä sellaiset 115–120 pistettä, sentteri Nikola Vucevic tuumi Chicago Sun-Timesin verkkosivuilla .

Markkanen antoi tulitukea

Vucevic, Coby White ja vaihtopenkillä aloittanut Thaddeus Young pussittivat kukin 18 pistettä. Suomalaisvaihtomies Lauri Markkanen antoi tulitukea 11 pisteellä ja kahmi neljä levypalloa. Markkanen pelasi 26.31 minuuttia ja lopulta enemmän kuin kolme viidestä avauksen miehestä.

Päävalmentaja Donovan jakoi vastuuta laajasti, kun vain yksi kokoonpanossa olleista pelaajista istui koko ottelun. Toisaalta lopun johtoasema mahdollisti jämäminuuttien jakamisen pelaajille, joita esimerkiksi takaa-ajotilanteessa ei olisi päästetty kentälle.

Chicago on itälohkossa sijalla 11, kun sijoilta 7–10 pääsisi pudotuspelikarsintaan. Donovan oli tyytyväinen, miten Cleveland-ottelun käsittely onnistui, ja pelaajat kantoivat vastuunsa.

– Nämä ovat todella hyviä jätkiä ja ammattilaisia. He tietävät, kun eivät ole pelanneet tasollaan ja tietävät, miten heidän pitäisi pelata, Donovan paalutti.