Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Chicago puolusti arvokkaan voiton Miamista, Markkanen auttoi Bullsia 12 pisteellä ja kahdella levypallolla

Ilman tehokasta takamiestä Zach LaVinea rimpuileva Chicago Bulls otti maanantaina arvokkaat sarjapisteet Miami Heatilta. Bulls on NBA-koripalloliigassa pudotuspeliviivan alapuolella, mutta 110–102-voitto piti kauden jatkotoiveet edelleen hengissä.

Lauri Markkanen heitti Miamissa pelatussa ottelussa 12 pistettä, jotka koostuivat kahdesta kolmosesta ja kolmesta kahden pisteen heitosta. Vaihdosta kentälle päässyt suomalaishyökkääjä pelasi ottelussa hieman yli 23 minuuttia ja päätyi teholukemaan +9.

Markkaselle merkittiin kaksi levypalloa, yksi syöttö ja yksi riisto.

Koronaprotokollan takia sivuun joutunut LaVine on ollut tällä kaudella Bullsin tehokkain pelaaja, mutta joukkue on keksinyt keinon voittaa myös ilman tähtipelaajan tehokasta heittopeliä. LaVinen poissaolon aikana joukkue on voittanut neljä peliä ja hävinnyt kolme.

Päävalmentaja Billy Donovan on komentanut pelaajat tiivistämään puolustusta. Bulls piti kolmessa edellisessä voittopelissään vastustajan alle sadassa pisteessä, ja joukkue on ollut LaVinen poissaolon aikana puolustuspelissä liigan kymmenenneksi tehokkain.

Syötöillä heittopaikkoihin

LaVine on poissa vähintään 14 päivää, ja määräaika tulee täyteen keskiviikkona. Näillä näkymin hän ei pelaa illan ottelussa New York Knicksiä vastaan, eikä päävalmentaja Donovan tiennyt vielä alkuviikosta paluun ajankohtaa.

LaVinen poissaolo on karsinut Bullsin hyökkäyspelin vaihtoehtoja. Miami-pelissä parhaiten onnistuivat isot miehet Nikola Vucevic ja Daniel Theis, jotka heittivät yli 20 pistettä ja ottivat lisäksi toistakymmentä levypalloa mieheen.

– Joukkueessa kukaan ei kykene korvaamaan Zachia pelintekijänä, joten meidän on turvauduttava yhteistyöhön. Pelaajat ovat onnistuneet järjestämään syöttöpelillä paikkoja toisilleen, Donovan kiitteli Chicago Tribunen haastattelussa.