Aikuiset pääsevät taas kilpailemaan Porvoossa ulkona – jalkapalloilijat ottivat tiedon riemulla vastaan

FC Futura pääsee näillä näkymin aloittamaan Kolmosen kautensa 11.6. FC Kapinaa vastaan. Arkisto/Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi perjantaina 28.5., että aikuisten harrastustoimintaan liittyvä kilpailutoiminta sallitaan ulkona 1. kesäkuuta alkaen, terveysturvallisuusmääräykset huomioiden. Porvoon ilmaantuvuusluku on 31,7, ja se on laskenut huomattavasti. Tartuntoja todettiin viime viikolla seitsemän, ja tällä viikolla on todettu toistaiseksi vain kaksi tartuntaa.

Porvoolaisseuroissa tieto otettiin ilolla vastaan. Varsinkin jalkapalloilijat olivat riemuissaan, että pääsevät taas tosi toimiin nurmelle.

– Meille se tarkoittaa, että myös aikuisten sarjatoiminta pystytään käynnistämään Palloliiton laatiman sarjaohjelman mukaisesti, FC Futura Junioreiden toiminnanjohtaja Janne Ekman toteaa.

– Meidän naisten joukkue odottaakin jo innolla sarjan alkua.

– Lasten ja nuorten sarjatoimintahan onkin ollut käynnissä nyt kaksi viikkoa, ja se ilo mikä kentillä näkyy, on suorastaan liikuttava.

– Edelliset pelit pelattiin marraskuussa 2020.

Ilo mikä kentillä näkyy, on suorastaan liikuttava.

Janne Ekman

– Toivottavasti koronatilanne pysyy stabiilina koko kesän ja toiminta voi pyöriä täysillä.

– Paluu arkeen tarkoittaa myös hallinnollisesti paluuta taas normaaliin vuosirytmiin.

– Seuran jäsenille valtava kiitos siitä miten hienosti tämä talvi on toimittu vastuullisesti ohjeistuksia noudattaen.

– Ilo ja innostus, hienon harrastuksen parissa, näkyy taas kentillä.

FCFJ:n naisten eudstusjoukkueen pelit alkavat tämän hetkisen tiedon mukaan 15.6. kotiottelulla FC Kuusysiä vastaan. Arkisto/Toni Degerlund

Tämä oli odotettu ja toivottu päätös.

Juha Kolehmainen

FC Futuran miehet lähtevät vastaavasti jahtaamaan Kolmosen kärkisijoja. Päätös mahdollistaakin paremmin valmistautumisen tulevaan kauteen, joka alkaa näillä näkymin vierasottelulla FC Kapinaa vastaan 11.6. Ensimmäinen kotiottelu on puolestaan vuorossa 18.6., Riihimäen Palloseuraa vastaan.

– Tämä oli tietyllä tapaa odotettu ja toivottu päätös, FC Futuran miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Juha Kolehmainen sanoo.

– Kyseisellä päätöksellä voimme 1.6. alkaen järjestää Porvoossa myös harjoitusotteluita, noudattaen kuitenkin viranomaisten terveysturvallisuusohjeita.

– Odotamme vielä Palloliiton ohjeistusta kilpailukauden ja sarjan käynnistymisestä.

– Palloliiton aiemman ilmoituksen mukaan, kauden aloitukseen on merkitystä, että sarjaamme osallistuvilla kaikilla joukkueilla pitää olla tasapuoliset mahdollisuudet harjoitteluun ja pelien järjestelyyn.

– Koska lohkossamme pelaa joukkueita Lahdesta, pääkaupunkiseudulta ja muualta Uudeltamaalta, niin myös näiden kaupunkien päätöksillä on merkitystä virallisten pelien aloitukseen.

– Seuraamme jatkossakin tiiviisti viranomaisten määräyksiä, ja teemme yhteistyötä Porvoon kaupungin kanssa, sillä he päättävät muun muassa kotiotteluihin laskettavan yleisön rajoituksista.

– Olemme kuitenkin seurana varautuneet näiden rajoitusten lieventämiseen, ja toimittaneet kaupungille jo suunnitelman sekä turvallisuusselvityksen, miten voimme alkaa järjestää jälleen turvallisesti harjoitus- ja kilpailutoimintaa.

FC Futura pääsee näillä näkymin aloittamaan Kolmosen kautensa 11.6. FC Kapinaa vastaan. Arkisto/Toni Degerlund

Yleisöä kilpailuihin ja otteluihin voidaan ottaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) koskevien määräysten mukaisesti ja kaupungin terveysturvalliset ohjeet huomioiden. Porvoon kaupunki suosittelee, että seniori-ikäiset osallistuisivat toimintaan vasta kun ovat saaneet toisen rokoteannoksensa. Toukokuun 17. päivä alkaen ulkoharrastustoiminta on ollut sallittu kaupungin hallinnoimilla alueilla, ja tämä koskee myös yksityisten toimijoiden tuottamaa ulkoharrastustoimintaa.

– On kuitenkin syytä korostaa, että kaikessa toiminnassa on noudatettava terveysturvallisuusohjeita, Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen painottaa.

– Toimimalla vastuullisesti voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut