Kanada murjoi Italian – Sveitsi nousi A-lohkon kärkijoukkoon

Kanada murjoi Italian maalein 7–1. Jäällä kuvassa Italian Alex Petan ja Kanadan Sean Walker. AFP / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Kanada nousi kiinni pudotuspelipaikan syrjään jääkiekon miesten MM-kilpailuissa, kun se murjoi sunnuntaina Italian maalein 7–1. Tehokkaimpana heilui Andrew Mangiapane, joka summasi pisteet 2+2=4. Connor Brown rohmusi neljä syöttöpistettä. Angelo Miceli teki Italian ainoan maalin, kun hän kavensi 1–4:ään toisen erän puolivälissä.

Kanada aloitti Latviassa pelattavan MM-turnauksen kolmella peräkkäisellä tappiolla, mutta on nyt voittanut kolme ottelua peräkkäin ja kasvattanut pistesaldonsa yhdeksään. Tiistaina nikkarit hakevat sinettiä pudotuspelipaikalleen, kun alkusarjan päätöspelissä vastassa on Suomi. Italia jää B-lohkon viimeiseksi.

Sunnuntaialkuillan toisessa ottelussa Sveitsi ryöpytti Valko-Venäjän maalein 6–0. Joel Vermin herkutteli pisteet 2+1. Kahden pisteen miehiin lukeutuivat Timo Meier (1+1) ja Fabrice Herzog (1+1).

Sveitsi kasvatti pistesaldonsa 12:een ja on kerännyt saman verran pisteitä kuin A-lohkon muut kärkijoukkueet Slovakia ja Venäjä.

Myöhemmin tänään Suomi kohtaa B-lohkossa kisaisäntä Latvian. A-lohkossa kuudentena oleva Ruotsi haastaa Slovakian ja tarvitsee pisteitä pudotuspelihaaveidensa ylläpitämiseksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut