Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Tokion koronakuplassa tiukkoja liikkumisrajoituksia – ulkomailta saapuvia toimittajia odottaa gps-seuranta

Tokion olympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seiko Hashimoto kertoi tiistaina, että olympialaisiin saapuvien ulkomaalaisten toimittajien liikkeitä aiotaan seurata kisojen aikana gps-paikannuksen avulla. Järjestäjien tarkoituksena on varmistaa, että koronapandemian lykkäämä suurtapahtuma voidaan järjestää onnistuneesti heinä–elokuussa.

Kisoihin odotetaan noin 6 000 toimittajaa ulkomailta. Toimittajien on lähetettävä järjestäjille yksityiskohtainen lista paikoista, joissa he liikkuvat ensimmäisten kahden viikon aikana. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi kisa-areenat ja hotellit.

Myös urheilijoiden liikkumista rajoitetaan kisoissa voimakkaasti.

– Haluamme varmistaa sen, että ihmiset eivät mene sellaisiin paikkoihin, joihin he eivät olet ilmoittautuneet, Hashimoto sanoi.

Hashimoto kertoi myös, että järjestäjät ovat vähentäneet kisahotellien määrää 350:sta noin 150:een hotelliin, jotta kisavieraita voidaan valvoa tarkemmin.

Järjestäjien on tarkoitus päättää kesäkuun aikana, voiko kisoihin ottaa japanilaisia katsojia. Jo aiemmin on varmistunut, ettei olympialaisiin pääse ulkomaalaisia kisaturisteja.

Japanissa kansalliset kyselyt ovat osoittaneet, että suuri osa maan kansalaisista vastustaa kisojen järjestämistä. Järjestelyjä hankaloittaa etenkin Japanin hidas koronarokotustahti, sillä vain 3,5 prosenttia maan väestöstä on saanut molemmat rokotepistokset.

Olympialaiset on määrä kisata 23. heinäkuuta–8. elokuuta.