Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Saksan kapteenin sateenkaari-nauha sai Uefalta hyväksynnän – liitto tutkii Budapestin homofobisia ja rasistisia tapahtumia

Saksalaismediassa raportoitiin sunnuntaina, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa tutkii Saksan maajoukkuekapteenin ja -maalivahdin Manuel Neuerin käsivarressaan pitämää kapteeninnauhaa. Syynä on se, että Neuerin kahdessa EM-kisapelissä käyttämä nauha on sateenkaaren värinen, eikä Uefan virallinen sellainen.

Joukkueiden olisi käytettävä Uefan toimittamia nauhoja. Lisäksi Uefan säännöt kieltävät poliittiset eleet otteluissa.

Sunnuntai-iltana Saksan maajoukkue kuitenkin kertoi Twitter-tilillään , että Uefa ei pullikoi nauhaa vastaan.

– Saksan jalkapalloliitolle annetussa tiedonannossa sateenkaarinauha katsotaan moniarvoisuuden symboliksi ja niin ollen sen katsotaan olevan "hyvällä asialla", maajoukkue kertoi Uefan viestistä.

Saksalaiset olivat jo ennen Uefan päätöstä päättäneet, etteivät anna periksi asiassa.

– Se (nauha) on viesti ja koko joukkueen selkeä sitoutuminen moniarvoisuuteen, avoimuuteen, suvaitsevaisuuteen sekä vihan ja syrjinnän vastustamiseen. Viestinä on: Olemme värikkäitä! maajoukkueen tiedottaja Jens Grittner sanoi Kicker-lehden mukaan .

Uefa tutkii Unkarin tapahtumia

Uefa ilmoitti sunnuntaina myös tutkinnasta, joka kohdistuu tapahtumiin Unkarin Budapestissa pelatuissa kahdessa EM-ottelussa. Väitteiden mukaan katsomossa oli homofobinen viesti lakanassa ja katsomosta kuultiin apinaääniä, kun Unkari pelasi Portugalia ja Ranskaa vastaan.

Oikeistopääministeri Viktor Orbanin puolueen Fideszin vallassa oleva Unkarin parlamentti hyväksyi hiljattain lain, joka kieltää homoseksuaalisuuden "mainostamisen" alaikäisille.

Lakitekstin mukaan esimerkiksi homoseksuaalisuutta, sukupuolenkorjausta tai "poikkeavaa sukupuoli-identiteettiä" koskevaa sisältöä ei saa asettaa alaikäisten saataville. Lisäksi seksuaalikasvatus ei lain mukaan saa tähdätä "sukupuolierottelun, sukupuolenkorjauksen tai homoseksuaalisuuden edistämiseen".