Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkaja-tähti Hradecky kehui HIFK–HJK-derbyä – "Siellä on aika monta turkulaista"

Helsinkiläisten HIFK:n ja HJK:n kauden ensimmäinen derby jalkapallon liigassa tarjosi runsaasti nähtävää 3 588 katsojalle.

Klubi vei voiton Filip Valencicin komealla vapaapotkuosumalla, mutta vajaamiehisenä 40 minuuttia sinnitellyt paikalliskilpailija haastoi jättiläisen väkevästi.

– Oli hieno vapari. Klubi on löytänyt menestyksen reseptin – siellä on aika monta turkulaista, katsomosta tapahtumat todistanut Lukas Hradecky kuvasi.

Kamppailun alussa huomion varasti HIFK:n fanipääty. Ylilyönnin puolelle sorruttiin siinä, kun katsomoon salakuljetetut soihdut sytytettiin ja pommeja räjäytettiin lehtereillä HIFK:n maalin takana.

Taukovihellyksen kynnyksellä Klubi sai ilmeisen väärin perustein tuomitun vapaapotkun 25 metristä. Tilanteessa HIFK:n Mosthagh Yaghoubi ja HJK:n Lucas Lingman kamppailivat pallosta niin, että punnerruksen päätteeksi Lingman astui pallon päälle ja menetti tasapainonsa viheriölle kaatuen.

Tuomari Antti Munukkan viheltämästä vapaapotkusta Valencic paukutti täsmäkudin oikeaan yläkulmaan maalivahti Calum Wardin tavoittamattomiin.

HJK:n David Browne sai sauman läpiajosta johdon tuplaamiseen, mutta Macario Hing-Glover kaatoi hänet ulosajon arvoisesti.

– Vaparin verran Klubi oli parempi, sen verran punainen kortti rokotti. Tietysti pikkuveljen (Matej Hradecky) poissaolo näkyi (HIFK:n) otteissa – ei, kiva oli katsoa, Lukas Hradecky murjaisi.