Olympiapalkintopallin maskimääräyksiä höllennettiin

Mitalistien on pidettävä turvavälit, ja kun kolmikosta otetaan yhteiskuva, kasvoilla on jälleen oltava maskit. Kuvassa Yhdysvaltain Lee Kiefer. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti sunnuntaina sallia maskittomuuden hetken ajaksi olympialaisilla palkintopalleilla. Mitalistit saavat olla maksimissaan 30 sekuntia ilman maskia, jotta heistä saadaan "kuva, joka vangitsee kasvot ja tunteet urheilu-uran ainutlaatuisella hetkellä".

Täyttä vapautta palkintopallilla ei ole. Mitalistien on pidettävä turvavälit, ja kun kolmikosta otetaan yhteiskuva, kasvoilla on jälleen oltava maskit.

Helpotus tuli voimaan sunnuntaina. Vielä aiemmin päivällä KOK:n tiedottaja Mark Adams kertoi tiedotusvälineille, että maskipakko pysyisi voimassa myös palkintojenjaossa. Muutamia tunteja myöhemmin KOK kuitenkin muutti sääntöään vedoten "tieteellisiin neuvoihin".

Kisoihin heinäkuun aikana liittyvien koronavirustapausten määrä nousi sunnuntaina lukemaan 137. Joukossa on 14 tartuntaa urheilijoilla.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut