Maantieajossa pettymään joutunut hollantilaiskonkari van Vleuten polki olympiakultaa aika-ajossa

Annemiek van Vleuten polki voittoon naisten maantiepyöräilyn aika-ajossa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Hollannin Annemiek van Vleuten sai keskiviikkona viimein olympiakullan komean uransa kruunuksi, kun hän polki voittoon naisten maantiepyöräilyn aika-ajossa.

Van Vleuten oli 22,1 kilometrin reitillä lähes minuutin nopeampi kuin hopeaa ottanut Sveitsin Marlen Reusser. Anna van der Breggen toi Hollannille pronssia.

Tulos oli makea 38-vuotiaalle van Vleutenille, joka luuli jo hetken ottaneensa olympiavoiton sunnuntaina. Van Vleuten tuuletti riemukkaasti, kun hän tuli maaliin 137 kilometrin maantieajon hopeamitalistina. Pääjoukosta lopussa karkuun kirinyt hollantilainen ei ymmärtänyt, että Itävallan yllättäjä Anna Kiesenhofer oli jo tullut maaliin voittajana. Kiesenhofer oli ollut mukana irtiottoryhmässä, eikä pääjoukko ollut missään vaiheessa saanut häntä kiinni.

Van Vleuten loukkaantui pahasti Rion olympialaisissa 2016, kun hän kaatui rajusti alamäessä johtaessaan maantieajoa. Hän sai kolme murtumaa selkärankaansa sekä vakavan aivotärähdyksen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut