Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Barcelona-pomon mukaan seuralla ei enää ollut tilaa Messin palkalle

Jatkosopimuksen tekeminen supertähti Lionel Messin kanssa olisi ollut jalkapalloseura Barcelonalle taloudellisesti liian raskasta, seuran puheenjohtaja Joan Laporta kertoi perjantaina.

Barcelona ilmoitti torstaina, ettei koko uransa katalaaniseurassa pelannut argentiinalainen Messi, 34, jatka enää joukkueessa. Barcelona ja Messi olivat jo päässeet sopuun uudesta viisivuotisesta sopimuksesta alennetulla palkalla, mutta sopimusta ei lopulta saatu allekirjoitettua.

Laportan mukaan neuvottelut Messin kanssa ovat nyt päättyneet. Hän sanoi olevansa surullinen ja pettynyt, mutta kertoi tehneensä kaikkensa pitääkseen maailman parhaan pelaajan seurassa.

– Eilen tajusimme, että tämä oli tässä. Kävin viimeisen keskustelun Leon isän kanssa. En halua antaa turhaa toivoa. Hänellä on muita tarjouksia, ja aikaa on rajallisesti, koska liigakausi alkaa pian ja hänen täytyy arvioida muita vaihtoehtojaan.

Espanjan pääsarjan La Ligan taloudelliset säännöt rajoittavat rajusti velkaantuneen Barcelonan liikkumatilaa, ja seuran palkkakaton arvioidaan olevan alkavalla kaudella alle 200 miljoonaa euroa.

– Emme saaneet Messin sopimusta mahtumaan, Laporta kertoi lehdistötilaisuudessa ja selitti, että pelaajien palkat olisivat maksaneet enemmän kuin mitä seuralla on tuloja.

– Meillä ei enää ollut tilaa pelaajien palkoille.

Messi teki Barcelonalle yhteensä 672 maalia 778 ottelussa. Nyt hänet on siirtohuhuissa yhdistetty ainakin Englannin Valioliigan Manchester Cityyn ja Ranskan liigan Paris Saint-Germainiin, joilla molemmilla on valtavat taloudelliset resurssit.

Barcelona ei halua luopua tv-oikeuksistaan

Barcelonalla on velkaa yhteensä lähes 1,2 miljardia euroa, josta yli puolet täytyy maksaa takaisin lähivuosina. Messi-saagan taustalla onkin myös laajempi valtataistelu jalkapallon rahanjaosta.

Espanjan liiga pääsi aiemmin tällä viikolla yhdysvaltalaisen pääomasijoitusyhtiön CVC :n kanssa sopimukseen, joka toisi liigaseuroille miljardikaupalla lisärahoitusta. Vastineeksi ne joutuisivat luovuttamaan noin 10 prosenttia tv-oikeuksistaan CVC:lle 50 vuoden ajaksi. Suurseurat Barcelona ja Real Madrid suhtautuvat tähän nihkeästi, koska ne havittelevat edelleen irtautumista Espanjan liigasta ja uuden Euroopan Superliigan perustamista.

– Emme ole valmiita riskeeraamaan seuraa sillä tavalla, Laporta selitti CVC-sopimuksen vastustusta.