Pika-aitojen SE-nainen Korte leikattiin Turussa

Korte on 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen haltija. Olympiakaudella takareisivaivat hidastivat menoa. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Pika-aituri Annimari Korte kävi torstaina Turussa takareisileikkauksessa. Urheilu Mehiläisessä suoritetun toimenpiteen toteutti ortopedi Lasse Lempainen.

– Annimarin kohdalla kokeilimme konservatiivisen hoidon mahdollisuudet ennen leikkauspäätöstä, sillä useimmiten oireet vähenevät kuntouttavalla hoidolla. Tällä kertaa siitä ei ollut tarpeeksi suurta apua, ja leikkaus oli tässä tilanteessa oikea ratkaisu, Lempainen kertoi tiedotteessa.

Lempaisen mukaan leikkaus onnistui hyvin. Aiturin molemmat takareidet operoitiin

Korte on 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen haltija. Hän juoksi ajan 12,72 kaksi vuotta sitten Joensuussa. Hänellä oli kovat odotukset olympiakauteen, mutta takareisivaivat hidastivat menoa.

Leikkauksen tavoitteena on päästä eroon vaivoista ja antaa hyvät lähtökohdat kaksien arvokilpailujen kauteen valmistautumiseen. Ensi vuonna järjestetään yleisurheilun MM-kilpailut Yhdysvaltojen Eugenessa ja EM-kilpailut Saksan Münchenissä.

– Harmittaa, että Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu jäävät väliin, mutta ensi vuosi on tärkeä vuosi. Tein heti Tokiossa päätöksen, että leikataan niin nopeasti kuin mahdollista. Tästä sain kuukauden lisäaikaa valmistautua ensi kesään, Korte paalutti.

Pitkä kuntoutusjakso

Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan Korte voi aloittaa heti pienimuotoisen kuntoutuksen, mutta kestää hyvän tovin ennen kuin harjoittelu voi jatkua normaalisti.

– Neljän viikon päästä pääsee vesijuoksemaan ja kuuden viikon päästä pyöräilemään. Hölkätä voi noin 2,5 kuukauden kuluttua. Nämä tosin ovat vain arvioita.

– Sain leikkauksen tehneeltä ortopedi Lasse Lempaiselta tarkat ohjeet ja toteutan kuntoutuksen Urhean fysioterapeuttien kanssa, Korte viittasi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaan.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut