Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen hyvästeli Chicago Bullsin lämpimillä sanoilla – "En vaihtaisi tätä mihinkään"

Suomalaiskoripalloilija Lauri Markkasen ura NBA-liigan maineikkaassa Chicago Bullsissa on ainakin tältä erää ohi. Cleveland Cavaliers vahvisti verkkosivuillaan hankkineensa 24-vuotiaan suomalaislaiturin riveihinsä.

Markkanen pelasi Chicagossa neljä kautta, mutta luisui lopulta pois Bullsin uuden urheilujohdon suosiosta. NBA:han seitsemäntenä pelaajana vuonna 2017 varattu suomalainen väläytteli osaamistaan etenkin toisella kaudellaan, mutta on kärsinyt nuorella ammattilaisurallaan myös useista loukkaantumisista.

Markkanen kiitti Bullsia Instagram-tilillään NBA-uransa avausvuosista.

– Kiitos Chicago, sinulla on aina erityinen paikka minun ja perheeni sydämissä. Rakastin pelata ja asua tässä kaupungissa, tavata faneja ja kasvattaa perhettäni West Loopissa. Kiitos Bullsin organisaatiolle, että he ottivat riskin kohdallani ja auttoivat minua saavuttamaan yhden unelmistani, pelaamisen NBA:ssa, Markkanen kirjoitti ja kertoi odottavansa urataivalta Clevelandissa suurella innolla.

Markkanen pelasi Bullsissa 15,6 pisteen ja 7,1 levypallon keskiarvoilla ottelua kohden.

Vahva sauma avausviisikkoon

Koripallokannattajien on turha haaveilla Clevelandin menestyksestä ainakaan tulevina vuosina. Cavaliers on vajonnut LeBron Jamesin ja kumppanien tähdittämien mestaruus- ja finaalivuosien jälkeen liigan pohjamutiin ja sijoittunut kolmena viime kautena itäisessä lohkossa sijoille 13–15 – hieman Chicagoa heikommin.

John-Blair Bickerstaffin valmentama joukkue on nuori ja materiaaliltaan vaatimaton, ja Markkasella on todennäköisesti hyvä mahdollisuus napata avauskokoonpanon paikka ensi kauden alkaessa. Joukkueella on asettaa etukentälle esimerkiksi Brooklynistä viime kaudella Ohioon saapunut sentteri Jarrett Allen ja lupaava kesän kolmosvaraus Evan Mobley.

Mielenkiintoa pelaajatilanteeseen tuo Markkasen pelipaikalla operoiva vuoden 2016 NBA-mestari Kevin Love, jonka urakäyrä on hiipumassa. ESPN:n tuoreiden tietojen mukaan Cleveland on neuvotellut pian 33-vuotiaan Loven rahakkaan sopimuksen ulosostosta.

Takakentällä "Cavsin" peliä rytmittävät muun muassa Markkasta paria vuotta nuorempi Darius Garland sekä kesällä seuraan kaupattu espanjalaispelinjohtaja Ricky Rubio.

Cleveland uskoo Markkaseen

ESPN:n pelaajasiirtoihin perehtynyt toimittaja Adrian Wojnarowski kertoi jo perjantaina , että Markkasen sopimus Clevelandin kanssa on nelivuotinen ja arvoltaan 67 miljoonaa dollaria. Sopimus takaa jyväskyläläiselle keskimäärin 16,75 miljoonan dollarin eli noin 14,2 miljoonan euron vuosiansiot.

– Hän (Markkanen) on todistanut kykynsä pelata useilla paikoilla. Uskomme, että hänen parhaat koripalloesityksensä ovat vasta edessä, Clevelandin GM Koby Altman kommentoi seuran sivuilla.

Markkasen kaupassa oli mukana myös Portland Trail Blazers, joka antoi Chicagolle Derrick Jones juniorin ja ehdollisen ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa. Cleveland lähetti Portlandiin Larry Nance juniorin ja antoi Chicagolle toisen kierroksen varausvuoron.