Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapparalla on yhä vaikeaa Sportin kanssa – Dufvan kokoama ykköskentällinen vakuutti

Vaasan Sport aloitti Liigan kotiottelut Tampereen Tapparaa vastaan, joka kuuluu sarjan suosikkeihin. Tapparalla on usein ollut vaikeaa Sportin kanssa, eikä Tapparan suosikkiasema lauantainakaan kovin selvästi näkynyt.

Sportin 3–2-kotivoitto pohjustui osittain jo ensimmäisessä erässä.

Kuten kauden alussa kuuluukin, molempien joukkueiden valmentajat olivat muuttaneet kokoonpanoa perjantain peleistä, Sport jopa merkittävästi. Sportin nelosketju ja puolustajaparit olivat ainoita, joihin ei tehty muutoksia.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva oli kasannut ykköskentäksi Michael Keränen-Axel Holmström-Henrik Eriksson puolustajinaan Emil Johansson ja Shaun Heshka, mikä olikin selvästi joukkueen yhtenäisin koostumus.

Kahden ottelun perusteella ei kannata tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta näyttää siltä, että Sportin hankinnat ovat osuneet oikeaan. Holmström ja Eriksson tekivät ensimmäisessä kotiottelussaan maalin ja syöttivät toisen, Heshka syötti kaksi sekä Johansson yhden.

Tapahtuma ottelun puolen välin jälkeen aiheutti paljon parranpärinää. Sportin Keränen taklasi rajusti Tapparan Jukka Peltolaa ja Keräselle määrättiin pelirangaistus. Vaikka tilanne näytettiin hallissa useaan kertaan, oli monen vaikea sulattaa Keräsen ulosajoa.