Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves synkensi paikalliskilpailija Hakan asemia

Tampereen Ilveksellä kulkee niin jääkiekossa kuin jalkapallossakin. Jääkiekkoliiga on alkanut pelkillä voitoilla, ja jalkapallossa tuli lauantaina kolmas peräkkäinen voitto, kun Ilves kukisti Hakan vieraissa 1–0.

Miesten liigapelin ainoa maali syntyi, kun Tuomas Ollilan antama vapaapotku sivurajan läheltä kimposi Hakan topparin Luiyi de Lucasin jalasta Tabi Mangan reiteen ja siitä maaliin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Voitolla Ilves nousi tasapisteisiin FC Lahden ja HIFK:n kanssa taistelussa pääsystä ylempään jatkosarjaan.

– Keskitys meni aivan nappiin. Keskiviikkona kaadetaan Maarianhamina, hävisimme sille vieraissa, Ollila sanoi.

Ilveksen valmentajaksi kesken kauden noussut Toni Kallio myönsi joukkueen avausjakson olleen heikon.

– Puoliajalla piti herätellä porukkaa. Ääntä ei tarvinnut korottaa, korostettiin vain aktiivisuuden merkitystä derbyssä. Kokonaisuutena saatiin voitto aika nihkeällä pelillä, ei saatu jalkaa liikkeelle. Emme olleet vähään aikaan tehneet maalia erikoistilanteesta, se lämmitti, Kallio sanoi.

Haka on voittanut vain yhden yhdeksästä kotiottelustaan. Maarianhaminan voitettua ja AC Oulun otettua pisteen asema karsijan paikalla heikkeni entisestään.