Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

75-vuotisjuhlia viettävä NBA nimesi liigahistorian tähdistön – kärkiviisikkoon nimettiin Jordan, Robertson, Chamberlain, Russell ja aktiiveista James

Pohjois-Amerikan koripalloliiga NBA nimesi 75-vuotisjuhlallisuuksiinsa liittyen liigahistorian tähdistökentällisen. Torstaina julkistettuun kärkiviisikkoon seuloutuivat odotetut pelaajat ja legendaaristen pelureiden joukkoon pääsi aktiivipelaajista LeBron James.

Viisikon muut pelaajat ovat Michael Jordan, Oscar Robertson, Wilt Chamberlain ja Bill Russell. Valitulla viisikolla on yhteensä 158 NBA:n mestaruutta ja 730 tähdistövalintaa.

Tähdistön valinneiden asiantuntijoiden piti nimetä liigahistorian 75 parasta pelaajaa pelipaikasta riippumatta. Äänioikeutettujen joukossa oli useita entisiä ja nykyisiä pelaajia, jotka pääsivät NBA:n julkistamaan 76:n eniten ääniä saaneiden pelaajien listaan.

Äänioikeutettuja olivat muiden muassa Rick Barry, Julius Erving, Stephen Curry ja Scottie Pippen.

Kuusikko ulkomailta

NBA:n pitkälle tähdistölistalle pääsi yhdysvaltalaisten lisäksi kuusi pelaajaa kuudesta muusta maasta. He ovat Giannis Antetokounmpo Kreikasta, Patrick Ewing Jamaikalta, Steve Nash Kanadasta, Dirk Nowitzki Saksasta, Hakeem Olajuwon Nigeriasta ja Tim Duncan Yhdysvaltain Neitsytsaarilta.

Tähdistön aktiivipelaajia ovat Jamesin, Curryn ja Antetokounmpon lisäksi Carmelo Anthony, Anthony Davis, Kevin Durant, James Harden, Kawhi Leonard, Damian Lillard, Chris Paul ja Russell Westbrook.

Pohjois-Amerikan mahtavin ammattikoripalloliiga peustettiin 1946. Liigan kirjainyhdistelmä oli aluksi BAA (Basketball Association of America), mutta se vaihtui NBA-muotoon (National Basketball Association) kolme vuotta myöhemmin.