Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Donkilla säväyttänyt Lauri Markkanen tarvitsee tarkempaa heittokättä – Clevelandin päävalmentaja kiitteli joukkueen tinkimätöntä asennetta, katso video Markkasen hurjasta donkista

Suomalaispelaaja Lauri Markkanen tekee tasaista työtä uuden seuransa Cleveland Cavaliersin peliasussa. Hän pussitti 12 pistettä, upotti pelitilanneheittonsa 33,3-prosenttisesti ja jatkoi kahden koriin johtaneen syötön sarjaa, kun Cleveland otti toisen peräkkäisen voittonsa koripallon NBA:ssa.

Cleveland on voittanut kaksi kauden neljästä ottelustaan ja nujersi tiistain vastaisena yönä Denver Nuggetsin lukemin 99–87. Cleveland johti tauolla 50–46, mutta Denver kampesi mukaan peliin kolmannella neljänneksellä ja käväisi parhaimmillaan tasoissa 70–70.

Sitten Cleveland karkasi viiden pisteen päähän ja ratkaisi pelin lopullisesti päätösneljänneksellä.

– Jokainen näytti sitoutumisensa toisiinsa. Emme ottaneet yhtään taka-askelta, Clevelandin päävalmentaja J.B. Bickerstaff viittasi joukkueen intensiteettiin Suomen koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Markkanen jäi keskiarvotilastojaan jälkeen peliajassa ja levypalloissa. Minuutteja kertyi nyt 27.29, kun kauden keskiarvo on päälle puolen tunnin. Hän kahmi neljä levypalloa, mutta keskiarvo on 6,5.

Vapaaheittoviivalla Markkanen onnistui 100-prosenttisesti, kun molemmat yritykset upposivat sukkaan. Pelitilanneheitoista erityisesti kolmosten osumatarkkuudessa riittää parannettavaa, kun Denveriäkin vastaan kolmosista osui vain joka neljäs.

Jokic ihmetteli suomalaisen temppua

Clevelandin tehomies oli Kevin Love, joka heitti 22 pistettä. Jarrett Allen säesti pisteen pienemmällä saldolla. Nikola Jokic oli Denverin tarkkakätisin ja heitti 24 pistettä. Hänen pelitilanneheittojen tarkkuus oli 60 prosenttia.

Markkanen yllätti alussa Jokicin ja donkkasi pallon koriin sarjan viime kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun serbin yli. Katso video alta.

Jokic oli huolissaan joukkueensa pelistä, kun kahden voiton jälkeen sarjataulukkoon kirjattiin tappio.

– En tiedä, mitä meidän pitää tehdä paremmin, mutta jotain meidän täytyy tehdä paremmin. Jos jatkaa tähän tapaan, häviää paljon pelejä. Moni asia on pielessä, kun peli on tällaista, Jokic ihmetteli ESPN:lle joukkueensa tukkoista esitystä.