Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Messiä kiinnostaisi pesti Barcelonan johdossa – jahka nappulakengät on ripustettu naulaan

Argentiinalainen jalkapalloikoni Lionel Messi sanoo, ettei ole miettinytkään upean uransa lopettamista ensi vuoden MM-lopputurnauksen jälkeen. Mutta jahka ensi kesänä 35 vuotta täyttävä Messi lopulta ripustaa nappulakengät naulaan, palaisi hän mielellään Barcelonan riveihin seurajohtajana.

Messi jätti pienestä pitäen edustamansa Barcelonan kesällä ja teki ainakin kesään 2023 ulottuvan sopimuksen ranskalaisen suurseuran PSG:n kanssa. Argentiinan maajoukkueessa mies puolestaan jahtaa upealta uraltaan uupuvaa MM-menestystä, kun Qatarissa pelataan MM-lopputurnaus ensi vuoden lopulla.

– Ihan rehellisesti sanottuna, en ole (miettinyt uran lopettamista). Kaiken sen jälkeen, mitä minulle on tapahtunut, elän päivän ja vuoden kerrallaan. En tiedä, mitä koittaa MM-kisoissa tai sen jälkeen, enkä edes ajattele sitä. Se, mitä tapahtuu, tapahtuu sitten, Messi mietti katalonialaislehti Sportin haastattelussa.

Barcelonasta lähtö lähes kahden vuosikymmenen jälkeen oli Messille rankkaa. Jonakin päivänä hän kuitenkin aikoo palata sinne, ja ehkä jopa rakastamansa seuran johtoon. Kenties urheilujohtajan rooliin.

– Sekä vaimoni että minä haluamme palata Barcelonaan, se on selvä. Tiedä häntä, tapahtuuko se sitten heti kun sopimukseni (PSG:n kanssa) päättyy, mutta palaamme kyllä elämään Barcelonassa, Messi vakuuttaa.

– Olisi upeaa olla (jalkapalloseuran) urheilujohtaja jossain vaiheessa. En tiedä, tapahtuuko se Barcelonassa vai ei, vai täytänkö jonkin toisen tehtävän. Mutta jos mahdollisuus siihen on, auttaisin mielelläni seuraa.

"Tein kaiken minkä pystyin"

Messi lähti Barcelonasta, kun seura ei halunnut tarjota (tai ei pystynyt tarjoamaan) uutta sopimusta Espanjan liigan tiukkojen palkkarajoitusten takia. Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta kommentoi lokakuussa toivoneensa, että Messi pelaisi ilmaiseksi. Messin mukaan moinen vaihtoehto ei kuitenkaan koskaan ollut tarjolla.

– Tein kaiken minkä pystyin pysyäkseni seurassa. Minulta ei missään vaiheessa pyydetty, että pelaisin ilmaiseksi. Palkkani puolittamista pyydettiin, ja tein sen, ei ongelmaa. Olimme valmiita auttamaan seuraa.

– Perheeni ja minä halusimme pysyä Barcelonassa.