Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Verstappen yrittää venyttää etumatkaansa Mexicossa

Hollantilainen Max Verstappen on ahdistanut kahdeksatta mestaruuttaan tavoittelevan Lewis Hamiltonin yhä vahvemmin takaa-ajajan rooliin formula 1:n MM-sarjassa. Red Bullin hollantilaiskuljettaja johtaa Mercedeksen brittiajajaa 12 pisteellä, kun ajamatta on viisi kilpailua.

Verstappenilla on tältä kaudelta kahdeksan voittoa, Hamiltonilla viisi. Kaiken kukkuraksi Red Bull on ollut perinteisesti vauhdikas korkealla merenpinnan yläpuolella sijaitsevassa Mexicossa, missä sarja jatkuu sunnuntaina.

– Minulla on täältä hyviä muistoja, kaksi kertaa Meksikon kilpailun voittanut Vertappen totesi F1:n nettisivuilla .

– Odotan innokkaana kilpailua vaikka edessä on raskas kolmen perättäisen kilpailun rypistys. On äärimmäisen tärkeää, että minä ja talli onnistumme näissä kilpailuissa.

Kiivas MM-kamppailu jatkuu viikon välein Mexicossa, Sao Paulossa ja Qatarissa.

Verstappen hiillostaa Hamiltonia

Hamilton on saavuttanut Nico Rosbergin 2016 voiton jälkeen neljä perättäistä maailmanmestaruutta, eikä hän ole joutunut tämän jakson aikana niin ahtaalle kuin tällä kaudella.

Verstappen on napannut kauden kisoissa yhdeksän paalupaikkaa ja yrittää saada henkisen yliotteen Hamiltonista myös Mexicon aika-ajossa. Sunnuntain kilpailun jälkeen pienikin lisäero pisteissä kasvattaisi mestarin paineita lähiviikkoina.

Näillä näkymin Mexicossa ajetaan poutasäässä ilman sateen riskiä.

Kilpailun erityspiirre on tavallista heikompi aerodynaaminen pito ohuen ilmanalan takia.

– Kilpailu poikkeaa muista, koska autojen siivet vaikuttavat heikommin näin korkealla. Se tekee kilpailusta mielenkiintoisen, Alfa Romeolla kilpaileva Kimi Räikkönen kertoi torstaina STT:lle.

– Rata tuntuu sen takia liukkaalta varsinkin kilpailuviikonlopun alussa.