Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Verstappen hallitsi toisia harjoituksia – Bottas myöntää: "Heillä on todella vahva vauhti"

Formula ykkösten Meksikon gp:n harjoituspäivä toi tutut nimet tuloslistan kärkeen. Ensimmäisissä harjoituksissa Mercedes oli Valtteri Bottaksen johdolla nopein, mutta toisissa harjoituksissa Red Bullin Max Verstappen hallitsi jättäen niin Bottaksen kuin Lewis Hamiltonin selkeästi taakseen.

Verstappen hävisi avausharjoituksissa Bottakselle 0,123 sekuntia, mutta toisten treenien ajoissa Bottas hävisi hollantilaiselle 0,424 sekuntia ja Verstappenin kanssa maailmanmestaruudesta kamppaileva Hamilton 0,509 sekuntia.

Red Bullin Sergio Perez oli neljäs. Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli avausharjoituksissa 12:s ja toisissa harjoituksissa 11:s, eroa kärkeen hänellä oli 1,54 sekuntia.

Verstappen johtaa Hamiltonia MM-pisteissä kahdellatoista pisteellä, ja sunnuntaina ajettava Meksikon gp on kauden viidenneksi viimeinen kisa. Verstappen ja miksei myös kotiyleisönsä edessä ajava Perez ovat suosikkeja Meksikossa, sillä Red Bullille korkealla (2 200 metriä) ajettava kisa sopii paremmin kuin Mercedeksen autolle ja sen voimanlähteelle.

– Alussa rata oli varsin tomuinen ja pito vähäinen, joten oli vaikea arvioida auton toimivuutta. Toisiin harjoituksiin saatiin hienosäädettyä eikä se hassummalta tuntunut, mutta kyllä tässä ehdottomasti on löydettävä kierrosvauhtia, koska Red Bull näyttää nopealta, Bottas pohti harjoituspäivän päätteeksi.

– Ainakin yksittäisen kierroksen vauhdissa heillä on todella vahva vauhti pehmeillä renkailla, joten tehtävää on, jos meinaamme taistella paalupaikasta (lauantain aika-ajoissa).

"Niissä normaaleissa jutuissa, kuten aina"

Räikkösellä ja Alfa Romeolla ei Red Bullin kanssa ole taistelua, vaan yksikin piste kisasta olisi tallille ja uransa viimeisiä kisoja ajavalle suomalaislegendalle riemuisa. Se, missä Alfa menee, ei vähäpuheisen Kimin pohdinnoista perjantaina välttämättä seljennyt.

– Rata parani päivän mittaan, kuten aina mikä tahansa rata missä olemme. Mutta kyllä se yhä liukkaalta tuntuu ja korkean ilmanalan myötä downforce on vähissä. Mutta se on sama kaikille, Räikkönen mietti olosuhteita.

Alfalla parannettavaa tietysti piisaa, mutta millä osa-alueilla erityisesti?

– Niissä normaaleissa jutuissa, kuten aina, Räikkönen vastasi kysymykseen.

– Perusjutuissa, koska ne ratkaisevat aina.