Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Onko Mercedeksellä tallimääräysten paikka? – "Aina tietyllä tavalla pettymys puhua siitä"

Formula ykkösten Mercedes-talli onnistui yli odotusten Meksikon gp:n aika-ajoissa myöhään lauantaina Suomen aikaa, kun Valtteri Bottas ajoi paalupaikan ja Lewis Hamilton täydensi eturivin lähtöpaikat tallille. Suosikkina aika-ajoihin lähtenyt Red Bull ja sen pilotit Max Verstappen ja Sergio Perez jäivät ruutuihin 3–4.

Verstappen johtaa Hamiltonia maailmanmestaruuskamppailussa 12 pisteellä, kun kauden viidenneksi viimeinen kisa alkaa tänä iltana kello 21 Suomen aikaa. MM-taiston tiukkuus tietenkin johtaa lajissa tuttuun pohdintaan tallimääräyksistä: Hamiltonille voitto ennen Bottasta ja Verstappenin kolmossija merkitsisi MM-eron kutistamista kymmenellä pisteellä. Jos Hamilton olisi Bottaksen perässä toinen (ja Verstappen kolmas), ero kavenisi vain kolmella pisteellä.

Tallimääräykset ovat aina varsin herkkä aihe, ja Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff väisteli asiaa vielä perjantaina. Wolff totesi tuolloin, että asiasta ei ole keskusteltu kuljettajien (Hamilton ja Bottas) kanssa, koska aika-ajot olivat vielä edessä. Wolff kuitenkin myönsi, että kisaa edeltävässä aamupalaverissa asiasta keskustellaan kuskien kanssa.

– Kuten aina teemme strategiatapaamisessa, Wolff kertoi Autosportin mukaan .

Mercedeksellä on kokemusta tallimääräyksistä avittamaan Hamiltonin mestaruusjahtia. Tunnetuin esimerkki lienee Venäjän gp:stä 2018, jolloin Bottas luovutti voiton Hamiltonille. Bottakselta kysyttiin tallimääräyksistä torstaina Meksikossa, ja suomalaiskuljettaja olisi valmis niihin.

– Jos sellainen mahdollisuus on, että Lewistä voi auttaa (mestaruus)taistossa sopivalla tavalla, tietenkin tallitoverina teen sen, Bottas sanoi.

Wolff vakuuttaa, että tallimääräykset ovat aina tietyllä tavalla pettymys. Mutta joskus niitä edellytetään.

– Olen kilpailija ja tunnen, että on aina tietyllä tavalla pettymys puhua siitä (tallimääräyksestä). Mutta joskus olosuhteet sellaista edellyttävät. Puhumme siitä, ja puhumme ensin Valtterin ja Lewisin kanssa. Sen jälkeen katsomme, edellyttääkö kisatilanne todellakin meiltä mitään tuollaista päätöstä, Wolff sanoi Autosportin mukaan.