Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Bottas kiihdytti kakkosruudusta sprinttivoittoon

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton tekivät Mercedeksellä upeaa työtä formula 1:n MM-sarjan 19. kilpailun Sao Paulon gp:n sprintissä. Bottas kiihdytti toisesta lähtöruudusta kärkeen ja voitti kilpailun. Viimeisestä ruudusta lähtenyt Hamilton kipusi 24 kierroksen pyrähdyksessä viidenneksi.

Pehmeillä renkailla ajanut Bottas ohitti paalulta startanneen MM-sarjan kärkimiehen, Red Bull -kuljettaja Max Verstappenin lähdössä ja johti 24 kierroksen mittaista kilpailua alusta loppuun. Verstappen ajoi toiseksi ennen Ferrarin Carlos Sainzia.

– Startti ratkaisi tänään. Oli tärkeää saada hyvä lähtö, ja otimme siinä riskin lähtemällä matkaan pehmeillä renkailla, Bottas kertoi.

– Tiesimme, että ne ovat paremmat lähdössä, mutta loppu oli sitten kuluneilla renkailla selviytymistaistelua maaliin. Aika hankalaa oli, mutta se toimi ja oli jälkeenpäin ajatellen oikea ratkaisu.

Verstappen pääsi kymmenysten päähän Bottaksesta, muttei kyennyt vakavaan ohitusyritykseen.

Hamiltonilla myös lähtöruuturangaistus

Bottas sai sprinttivoitosta kolme MM-pistettä ja paalupaikan sunnuntain kilpailuun. Kahdella pisteellä palkittu Verstappen kasvatti MM-pisteissä etumatkansa 21 pisteeseen.

MM-sarjassa toisena oleva Hamilton voitti perjantain aika-ajon, mutta tuli hylätyksi sääntöjen vastaisen takasiiven takia. Hän lähti sprinttiin joukon hänniltä, nousi vauhdilla viidenneksi, mutta joutuu sunnuntain kilpailuun lähtöruuturangaistuksen takia vasta kymmenennestä ruudusta.

Hamiltonia sai lähtöruuturangaistuksen, koska hänen autoonsa vaihdettiin viides moottori ennen Sao Paulon viikonloppua. Sprintin perusteella seitsenkertainen maailmanmestari kamppailee silti palkintosijoista myös Sao Paulossa.

Kimi Räikkösen sprintti sujui vaisusti ja hän ennätti Alfa Romeolla maaliin vastan 18:ntena.

MM-sarjasta on ajamatta kolme kilpailua.