Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Lewis Hamilton säihkyi Interlagosin radalla

Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ajoi Sao Paulossa häikäisevän kilpailuviikonlopun. Brittimestarilta hylättiin aika-ajon ykköstila, hän kärsi viiden lähtöruudun rangaistuksen mutta ajoi silti voittoon ja nousi 14 pisteen päähän MM-sarjaa johtavasta Max Verstappenista.

Hamilton nousi sunnuntain kilpailussa kymmenennestä lähtöruudusta voittajaksi upein ohituksin. Hän kruunasi päivän 59. kierroksen hienolla ohituksella Verstappenista.

Verstappen esti Hamiltonin ensimmäisen ohitusyrityksen 48. kierroksella ajattamalla Hamiltonin radan ulkopuolelle. Toiselle hän ei voinut mitään.

– Tein, mitä pystyin, mutta tästä kilpailusta tuli tappioiden minimointia, Verstappen tunnusti C More Maxin tv-lähetyksessä.

Ensimmäisessä ohitustilanteessa Verstappen kiilasi Hamiltonin radalta, mutta kilpailun tuomaristo ei rohjennut puuttua yhä jännittävämmäksi käyvään MM-kamppailuun.

Bottaksella oli vaikea alku

Lauantain sprintin voittanut Valtteri Bottas pääsi kilpailuun paalulta, mutta putosi voittotaistelusta kilpailun ensimmäisissä mutkissa. Verstappen livahti hänen edelle lähtösuoralla, Sergio Perez neljännessä mutkassa ja Mercedes-tallitoveri Hamilton hetkeä myöhemmin.

Kolmanneksi Bottas nousi onnekkaan renkaidenvaihdon ansiosta kilpailun jälkipuoliskolla.

– Lähtö ja ensimmäinen kierros olivat hankalia. Niihin en ole tyytyväinen, Bottas harmitteli.

– Sen jälkeen vauhti oli ihan hyvää ja olin kerrankin onnekas turva-autotilanteessa.

Bottas iloitsi eniten tallitoverinsa ja tallinsa onnistumisista.

– Lewis ajoi aivan upean kilpailun ja olen iloinen siitä, että saimme nyt Red Bullia paremmat pisteet, Bottas jatkoi.

Bottas ihmetteli Mercedeksen taktiikkaa. Hänen mielestään kilpailusta olisi saanut yhden renkaanvaihdon taktiikalla kaksoisvoiton.

Verstappen jäi aseettomaksi

Hamiltonin suoritus oli mestarillinen koko viikonlopun. Hän oli perjantain aika-ajossa ylivoimainen, eikä sitä himmenä se, että takasiipi oli 0,2 millimetrin takia sääntöjen vastainen.

Hän nousi 24 kierroksen sprintissä 15 sijaa ja ohitti sunnuntain gp:ssä kymmenenneltä sijalta kaikki sarjan kärkikuljettajat.

– En mitenkään uskonut, että voisin ajaa MM-pisteissä eroa umpeen näin hyvin, Hamilton tunnusti tv-lähetyksessä heti kilpailun päätyttyä.

– Tämä voitto opetti, ettei pidä ikinä antaa periksi. Täytyy vain jatkaa taistelua loppuun asti.

Verstappen on ajanut MM-sarjassa äärimmäisen luotettavasti, mutta Interlagosin radalla hän tuli Hamiltonin tyrmäämäksi. Hän ei pärjännyt voittokamppailussa edes sääntöjä uhmaavalla röyhkeydellään.

Tuomaristo ei puuttunut Hamiltonin kiilaamiseen, mutta häntä varoitettiin aggressiivisista ajolinjojen muutoksista.

– Jaaha, kertokaa tuomareille terveisiä, Verstappen kommentoi tiimiradiossa varoitusta.

Kimi Räikkönen oli kilpailussa 12:s.

Bottas selvisi vaikeuksistaan palkintopallille - Sao Paulon gp kävi hankalaksi jo lähtöviivalla

Bottaksen täysosuma Sao Paulon gp:ssä osui lauantain sprinttiin, jossa hän nousi toisesta lähtöruudusta voittoon. Sunnuntain kilpailusta tuli hankala jo startissa.

Paalulta matkaan kiihdyttänyt Bottas menetti johtoasemansa heti Verstappenille, ja myös Sergio Perez kiilasi edelle nelosmutkassa.

– Max otti erinomaisen startin, ja omani oli keskinkertainen. Toivoin, että se olisi riittänyt pitämään minut kärjessä, mutta Max ennätti ensimmäisenä ykkösmutkaan, Bottas perkasi kilpailua.

– Luistatin lähdössä kytkintä liikaa, menetin pitoa, enkä päässyt tarpeeksi sähäkästi liikkeelle. Sen jälkeen yritin vielä jättää jarrutuksen ykkösmutkaan mahdollisimman myöhäiseksi, mutta Max ei antanut periksi.

Perez sai ohitusmahdollisuuden, kun Bottas ajautui ajolinjalta kolmosmutkassa.

– Yritin sen jälkeen puolustaa paikkaani, minkä seurauksena ajoin nelosmutkan leveäksi, Bottas jatkoi.

Tunnelma kiristyi jo aamulla

Tilanne oli henkisesti hankala, kun Bottaksen tehtävänä oli auttaa kymmenennestä lähtöruudusta startannutta tallitoveria Lewis Hamiltonia kamppailussa Verstappenia vastaan.

– Aamusta asti ihmiset yksi toisensa jälkeen kertoivat, miten tärkeä se ensimmäinen kierros on ja miten tärkeää minun pysyä kärjessä. Ensimmäisestä kierroksesta tuli sitten melkoinen painajainen, Bottas totesi.

Bottaksen helpotukseksi Hamilton nousi silti kilpailun voittoon.

– Lewis oli tänään ja koko viikonlopun omassa sarjassaan, Bottas ylisti.

Bottas oli sitä mieltä, että hänen olisi pitänyt ajaa kilpailu yhdellä pysähdyksellä.

– Teimme ensimmäisen pysähdyksen varsin myöhään ja olin yllättynyt, miten hyvässä kunnossa kovat renkaat pysyivät toisen stintin loppuun, Bottas kertoi.

– Uskon edelleen, että olisin voinut ottaa yhden pysähdyksen taktiikalla kilpailusta kakkossijan.