Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen hermoili NBA:n paluuotteluaan turhaan

Koripallon suomalaistähti Lauri Markkanen palasi NBA-kentille kolmen viikon tauon jälkeen, kun suomalaisen seurajoukkue Cleveland Cavaliers taipui kotiareenallaan itälohkon kärkijoukkue Brooklyn Netsille 112–117. Markkasen pitkähkö poissaolo ei näkynyt hänen tilastorivissään, sillä suomalainen teki ottelussa 22 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Markkanen oli peleistä sivussa liigan koronaprotokollan takia. Koronaprotokollalistalle päätyy, jos pelaajalla tai seuran henkilöstöön kuuluvalla on todettu koronavirustartunta tai hänet on todettu altistuneeksi tartunnalle.

– Olin varmaan hermostuneempi kuin tulokaskauteni ensimmäisessä ottelussa, mutta muuten pelaaminen tuntui yllättävän hyvältä. Minun pitää vain saada jalkani taas liikkeelle, vajaat 31 minuuttia pelannut Markkanen sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa .

Miksi niin hermostunut? kuului toimittajan kysymys.

– En oikeastaan tiedä. Jätkät pelasivat niin hyvin, kun olin poissa, ja halusin auttaa joukkuetta tekemällä parhaani. Joukkue on saanut voittoja hyviltä vastustajilta, Markkanen täsmensi.

Kolmen pisteen heitoissa Markkanen onnistui maanantaina hieman alkukauttaan paremmin. Suomalainen heitti kaaren takaa yhdeksän kertaa, ja heitoista kolme onnistui.

Clevelandin ykköspistemies oli 24 pistettä heittänyt Darius Garland. Brooklyn-tähti Kevin Durant oli kentän pistekuningas 27 pisteellään.

Repaleinen marraskuu

Pirteillä otteillaan NBA-kauden alussa yllättänyt Cleveland on vaipunut nyt neljän ottelun tappioputkeen – vaikkakin tappioista kaksi on tullut Brooklyniä ja yksi länsilohkon kärkeä Golden Statea vastaan. Cavaliers on kärsinyt marraskuussa pahoista poissaoloista, sillä koronaprotokollan takia sivussa olleiden Markkasen ja Kevin Loven lisäksi huipputulokas Evan Mobley kärsii tällä hetkellä kyynärpäävammasta.

Lisäksi takamies Collin Sextonin kausi päättyi pari viikkoa sitten ilmenneesseen polvivammaan.

– Olemme silti mukana jokaisessa pelissä, vaikka monet meistä ovat olleet sivussa. Uskon, että tapa, jolla pelaamme, on herättänyt huomiota, Cavaliersin Jarrett Allen sanoi.

Cleveland jatkaa otteluitaan Suomen aikaa torstain vastaisena yönä Phoenix Sunsia vastaan.