Venäjä yllätti suosikit naisten viestissä, Joensuu ankkuriosuuden nopein Norjassa

Jasmi Joensuu. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Suomi on hiihtänyt viidenneksi maastohiihdon maailmancupin naisten 4x5 kilometrin viestissä Norjassa. Suomen ykkösjoukkue hiihti Lillehammerissa kokoonpanolla Johanna Matintalo, Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Jasmi Joensuu.

Ankkuri Joensuu taisteli lopussa sijoituksista Yhdysvaltain ja Norjan kakkosjoukkueen ankkurien kanssa. USA oli neljäs samalla ajalla Suomen kanssa, mutta Norjan kakkonen taipui 0,2 sekunnilla. Voittajille Suomi hävisi 22,5 sekuntia.

– Alusta loppuun oli vahvaa tekemistä. Olen tosi tyytyväinen, Joensuu kommentoi Hiihtoliiton ääninauhalla.

Hän oli ankkuriosuuden aikavertailussa nopein.

Naisten viestit ovat viime vuosina olleet Norjan hallintaa, mutta norjalaisyleisön edessä viestin yllätysvoittoon hiihti Venäjä. Venäläisten nuori ankkuri Veronika Stepanova ei häkeltynyt kovassa paikassa, vaan kukisti lopussa Ruotsin Moa Olssonin ja Norjan Helene Marie Fossesholmin. Fossesholm yritti irtiottoa jo matkan varrella, mutta ei onnistunut.

Kisa oli Pekingin olympialaisten kenraaliharjoitus, sillä maailmancupissa ei ole ennen olympialaisia muita viestikisoja. Suomi oli avausosuudella kärjen tuntumassa, mutta jatkossa ero kärkeen kasvoi.

– Totta kai olisin toivonut, että olisin pystynyt tulemaan lähempänä keulaa tai ihan tasoissa vaihtoon. Ero oli muutaman sekunnin luokkaa. Annan itselleni puhtaat paperit, avausosuudelta viidentenä vaihtoon tullut Matintalo sanoi Hiihtoliiton äänitallenteessa.

Matintalo jatkaa maailmancupia vasta joulun jälkeen Tour de Ski -kiertueella, johon hän valmistautuu kotimaassa.

Kyllönen nosti Suomen neljänneksi, mutta kärkikolmikko Ruotsi, Venäjä ja Norja karkasi parinkymmenen sekunnin päähän. Hänen kanssaan samalla osuudella hiihti alkukauden ykkösnimi, Ruotsin Frida Karlsson.

– Pieni ero loppuun tuli, mutta ero pysyi maltillisena, Kyllönen arvioi.

Niskanen taisteli USA:n, Norjan kakkosjoukkueen ja Saksan kanssa ja tuli kolmososuudelta vaihtoon seitsemäntenä.

– Vauhdikas päivä. Puhuimme tyttöjen kanssa, että joukkueena tämä oli hyvä onnistuminen, Niskanen sanoi ääninauhalla.

Suomen kakkosjoukkue oli 12:s kvartetilla Katri Lylynperä, Jasmin Kähärä, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo. Kakkosjoukkueen ero kärkeen oli lähes kolme ja puoli minuuttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut