Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toto Wolff puoltaa esitystä tallipomojen ja kilpailujohtajan välisen radioyhteyden katkaisemisesta

Formula ykkösten urheilujohtaja Ross Brawn totesi F1-kauden päätyttyä, että tallipäälliköiden ja F1-kilpailujohtajan radioyhteys kisojen aikana on katkaistava.

Asia nousi pinnalle kauden mittaan ja erityisesti kauden päätöskisassa, kun mestaruustaistossa olleet Mercedeksen Toto Wolff ja Red Bullin Christian Horner vauhkosivat kilpailujohtaja Michael Masille radioyhteyden kautta.

Yhteys tallien ja kilpailujohdon välillä on perinteisesti ollut sitä, että tallien urheilujohtajat ovat kontaktissa varikolta kisakontrolliin, jos tarvetta yhteydenpitoon on ollut. Päättyneelle kaudelle F1 ja kansainvälinen autoliitto FIA päättivät tuoda tv-lähetyksiin uutta sykettä julkistamalla valittuja pätkiä tallien ja kilpailujohtaja Masin keskusteluista, ja tallipäälliköt ovat osaltaan "tunkeneet" radiolinjoille.

Kauden päätöskisassa Abu Dhabissa Wolffin ja Hornerin kiivailu ja neuvot Masin suuntaan tämän tekemistä päätöksistä ärsytti kokenutta F1-vaikuttajaa Brawnia.

– Se on kuin jalkapallovalmentaja neuvottelemassa erotuomarin kanssa. Ei ole hyväksyttävää, että tallipomot laittavat Michaelin (Masi) sellaisten paineiden alle kisan aikana, Brawn puuskutti Auto, Motor und Sport -sivustolle ja ilmoitti, että yhteys tallipäälliköiden ja F1-kisajohdon välillä ei ole käytössä ensi kaudella.

Wolff myöntää Autosportille olevansa samaa mieltä Brawnin kanssa.

– Syytän samalla Rossia (Brawn) ja itseäni, sillä olemme osaltamme olleet päättämässä radiokeskusteluiden suuremmasta läpinäkyvyydestä ja niiden tuomisesta fanien viihdykkeeksi. Tarkoitus oli hyvä, mutta luulen, että menimme vähän liian pitkälle, Wolff miettii.

– Sekä minun että Christianin (Horner) on myös katsottava peiliin. Saimme mahdollisuuden puhua suoraan kilpailujohtajalle, ja koska taistelemme niin kiivaasti joukkueidemme eteen, me kaikki astuimme yli rajan. Kilpailujohtajan elämää ei paine tallipäälliköiltä helpottanut, se on selvä.