Koronapandemia toi 40-vuotiaan ennätysmiehen takaisin NBA:han, Markkasella vaisu heittopäivä

Lauri Markkanen jäi seitsemään pisteeseen vaisulla heittopelillä, kun hänen joukkueensa Cleveland Cavaliers taipui Boston Celticsille pistein 101–111 NBA-koripalloliigassa. Markkasen pelitilanneheitot putosivat tarkkuudella 2/12 ja kaikki viisi kolmosyritystä menivät ohi.

Markkanen poimi vajaan 33 minuutin aikana yhdeksän levypalloa ja torjui yhden heiton.

Cavaliersilta puuttui kolme aloitusviisikon pelaajaa – Isaac Okoro, Evan Mobley ja Jarrett Allen – jotka ovat NBA:n koronaprotokollassa. Pandemian aiheuttamat lukuisat poissaolot ovat avanneet mahdollisuuksia uusille pelaajille, joista Bostonin Joe Johnson teki ottelussa historiaa. Johnson, 40, oli viimeksi pelannut NBA:ssa kolme ja puoli vuotta aiemmin kaudella 2017–2018, mutta solmi keskiviikkona Celticsin kanssa 10 päivän sopimuksen.

ESPN:n mukaan Johnson teki ennätyksen edustamalla samaa NBA-joukkuetta historiallisen pitkän tauon jälkeen. Johnson oli pelannut edellisen kerran Celticsin riveissä 19 vuotta ja 308 päivää aiemmin tulokaskaudellaan 2001–2002. Aiempi ennätys oli James Edwardsilla, joka edusti Lakersia vajaan 15 vuoden tauon jälkeen.

– On uskomatonta olla taas täällä 20 vuotta myöhemmin. Tämä tuntuu epätodelliselta, Johnson äimisteli.

Bostonin kannattajat vaativat äänekkäästi Johnsonia kentälle ja saivat lopulta toiveensa läpi viimeisellä neljänneksellä. Johnsonin tulo kentälle tulo nostatti yleisön seisaalleen, ja ottelun viimeisellä minuutilla Johnson upotti kahden pisteen hyppyheiton.

Johnson on tällä hetkellä NBA:n toiseksi vanhin aktiivipelaaja ja nykypelaajista ainoa, joka on pelannut NBA:ssa Michael Jordania vastaan.

Johnson kertoi saaneensa tiistaina soiton agentiltaan, joka kehotti häntä olemaan valmiina. Alle tunti myöhemmin Celtics soitti ja vielä samana päivänä Johnson matkusti Bostoniin.

– Sitä ei tarvinnut miettiä. Olen todella pitänyt kehostani huolta. Olen aika hyvässä kunnossa. Tunsin, että olen valmis tähän haasteeseen, Johnson kertasi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut