Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lauri Markkanen heitti tappiopelissä 14 pistettä, NBA:n supertähdet LeBron James ja Stephen Curry ylsivät komeisiin rajapyykkeihin

Lauri Markkasen edustaman Cleveland Cavaliersin alun rymistely ei riittänyt voittoon koripallon NBA:ssa. Cavaliers johti vierasotteluaan New Orleans Pelicansia vastaan avausneljänneksellä parhaimmillaan 23 pisteellä.

Pelicans voitti ottelun lopulta 108–104. Markkanen pelasi ottelussa 30.30 minuuttia, heitti 14 pistettä, otti viisi levypalloa, antoi kaksi korisyöttöä ja teki kaksi riistoa. Hän oli joukkueensa neljänneksi paras pistemies.

Markkanen onnistui 15:ssä pelitilanneheitossaan kuudesti. Hänen neljästä kolmen pisteen heitostaan yksikään ei mennyt koriin.

Ricky Rubio loukkasi polvensa

Cavaliersin tehomies oli Ricky Rubio, joka oli lähellä niin sanottua triplatuplaa. Rubio heitti 27 pistettä, poimi 13 levypalloa ja antoi yhdeksän korisyöttöä.

Rubion ottelu päättyi loukkaantumiseen kamppailun lopussa. Cavaliersin päävalmentaja J.B. Bickerstaff ei halunnut tuoreeltaan arvioida Rubion polvivamman vakavuutta. Rubion joukkuekaverin ja hyvän ystävän Kevin Loven kommentit olivat paljon puhuvia.

– Tämä on minulle hyvin vaikeaa, sillä näin, millaisessa tuskassa hän oli kaatuessaan. Välitän hänestä todella, ja rukoilen, että hän tulee kuntoon, Love sanoi NBA:n kotisivuilla .

Kotijoukkueen hahmoja olivat Herbert Jones ja Garrett Temple. Tulokaskautta pelaava Jones keräsi 26 pistettä. Templen pistemäärä oli 17, ja hän heitti ratkaisuhetkillä tärkeitä kolmosia sisään.

Cavaliersille tappio oli vasta toinen yhdeksään viime peliin. Joukkueelta olivat Pelicans-ottelusta sivussa muun muassa Darius Garland ja Jarrett Allen, jotka ovat NBA:n koronaprotokollalistalla.

James ja Westbrook triplatupliin

Los Angeles Lakersin supertähti LeBron Jamesista tuli kautta aikain kolmas pelaaja NBA:ssa, joka on rikkonut 36 000 runkosarjapisteen rajan. Temppuun olivat aiemmin yltäneet takavuosien tähdet Kareem Abdul-Jabbar (38 387) ja Karl Malone (36 928).

James ylsi rajapyykkiin vieraspelissä Houston Rocketsia vastaan. Lakers voitti kamppailun 132–123. Lakersista James ja Russell Westbrook ylsivät triplatuplaan eli kaksinumeroiseen saldoon kolmessa eri tilastokategoriassa.

Poikkeuksellisesti sentteriksi merkitty James heitti 32 pistettä, keräsi 11 levypalloa ja antoi 11 korisyöttöä. Westbrookin vastaavat luvut olivat 24 pistettä, 12 levypalloa ja kymmenen syöttöä.

Golden State Warriorsin supertähdestä Stephen Currysta puolestaan tuli kautta aikain ensimmäinen pelaaja, joka on heittänyt NBA-urallaan 3 000 kolmen pisteen heittoa runkosarjassa sisään.

Curry keräsi 23 pistettä, kun Warriors hävisi kotonaan Denver Nuggetsille 86–89.