Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennakkosuosikit Akaa-Volley ja Tiikerit ottivat suorat 3–0-voitot tyhjien katsomoiden edessä – Mestaruusliigan jatko katkolla maanantaina

Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley ja Mikko Keskisipilän koutsaama Kokkolan Tiikerit ottivat sunnuntaina suorat 3–0-kotivoitot tyhjien katsomoiden edessä noin puolessatoista tunnissa lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Akaa-Volley kukisti liiganousija TuTo Volleyn ja Tiikerit lauantaina Joensuussa voittaneen Vantaan Ducksin.

Sunnuntain ottelut olivat mahdollisesti viimeiset vähään aikaan. Mestaruusliigan johtoryhmä kokoontuu maanantaina päättämään, miten koronapandemian vaivaamaa kautta jatketaan.

– Siihen nähden, ettei ollut yleisöä kannustamassa ja oli epätietoisuutta, mitä maanantaina päätetään, oli peli hyvällä tasolla. Itse olen sitä mieltä, että pelejä olisi hyvä saada pelattua tammikuussakin, Kunnari sanoi.

Akaa-Volleyn hyökkäysten onnistumisprosentti oli 53, TuTo Volleyn vain 34. Hyökkäysvirheitä kotijoukkue teki enemmän, mutta vierasjoukkueen hyökkäyksistä puuttui liian usein teho.

Yleispelaaja Kristo Kollo teki kotijoukkueelle 19 ja hakkuri Urpo Sivula 13 pistettä. Vieraiden kokenut yleispelaaja Eemeli Kouki summasi kymmenen pistettä.

Keskinen jatkoi huimaa virettään

Tiikerien hakkuri Oskari Keskinen oli lähes yhtä hyvä kuin viime tiistaina Savo Volleytä vastaan. Silloin hän teki 25 pistettä kolmella hyökkäysvirheellä. Sunnuntaina pisteitä tuli 18 ja hyökkäysvirheitä vain yksi.

Voitto oli Keskisipilän joukkueelle viides kuudessa viime ottelussa. Joukkue jatkaa kolmantena, tosin neljäntenä oleva VaLePa on pelannut peräti seitsemän ottelua vähemmän. Tiikerien pelattujen ottelujen määrä on liigan suurin.

– Meillä on nyt melko hyvä tilanne, mutta ei meidänkään tammikuun pelit helmikuulle mahdu noin vain. Eli toivon, että pelataan vaikka sitten tyhjille katsomoille kuin että ei pelattaisi lainkaan, Keskisipilä sanoi.

Keskisipilän mukaan Tiikereilläkin on muutama pelaaja, joiden toimeentulo on lentopallon varassa. Minkään liigaseuran kassavarat eivät kestä pitemmän päälle pelaamista ilman tuloja.

– Jokin tukipaketti olisi ratkaisu tässä tilanteessa, Keskisipilä sanoi.