Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen heitti 15 pistettä Clevelandin voittaessa Portlandin

Lauri Markkanen heitti 15 pistettä, kun hänen joukkueensa Cleveland Cavaliers haki 114–101-vierasvoiton Portland Trail Blazersista NBA-koripalloliigassa. Cavaliers oli edellisen kerran voittanut Portlandissa tammikuussa 2013, mutta nyt Trail Blazersin aloitusviisikosta puuttui kolme miestä loukkaantumisten takia. Damian Lillard on sivussa vatsalihasvamman, CJ McCollum ilmarinnan ja Larry Nance Jr polvivamman takia.

Kolmen pisteen viivalta Markkanen upotti kaksi heittoa kuudesta yrityksestä ja vapaaheitoista viisi kuudesta. Levypalloja suomalainen otti pelissä vain yhden, mutta jakoi viisi korisyöttöä runsaassa 33 peliminuutissa.

Kolmenkymmenen ottelun jälkeen Markkasen kausikeskiarvot ovat 13,4 pistettä 41,4 prosentin osumatarkkuudella ja 30,6 prosentin kolmostarkkuudella sekä 5,3 levypalloa ottelua kohti. Nämä luvut ovat suomalaisen NBA-uran heikoimpia, mutta hänen kauden yhteenlaskettu plus/miinus-tilastonsa on uran korkeimmassa lukemassa +4,9.

Markkasen seuratoveri Garland tehokkain

Ottelun tehokkain oli Markkasen seuratoveri Darius Garland 26 pisteellä. Polvensa loukanneen Ricky Rubion korvaajaksi aiemmin tällä viikolla ostettu uusi kakkospelinjohtaja Rajon Rondo keräsi 11 pistettä.

– Kun valmentajaa huutaa nimeni, yritän aina olla valmis. On sama, olenko aloitusviisikossa vai tulenko vaihtopenkiltä, pelaanko 28 vai kaksi minuuttia, on mahtava mahdollisuus pelata tässä joukkueessa, Rondo sanoi ESPN:n nettisivuilla .

Clevelandin päävalmentaja J.B. Bickerstaff haluaa Rondon pelaavan samoin kuin ennenkin.

– Haluamme kaikkien kaveriemme olevan parhaita versioita itsestään, joten emme laita hänelle mitään rajoituksia. Annamme hänen pelata vahvuuksiensa kautta. Meidän tätyy tunnustella, miten sen teemme, millaisia viisikoita peluutamme ja sen sellaista, Bickerstaff sanoi.

Cavaliersin kausi jatkuu sunnuntaina Golden State Warriorsin vieraana.