Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkasen edustamalle Clevelandille voitto San Antoniosta, suomalainen pussitti kahdeksan pistettä

Lauri Markkasen seura Cleveland Cavaliers otti kauden 25. voittonsa koripallon NBA:ssa. Itälohkossa kuudentena oleva Cavaliers kukisti San Antonio Spursin vieraskentällä 114–109 ja ylsi kolmanteen peräkkäiseen vierasvoittoonsa. Spursin kehityskäyrä näyttää sen sijaan alaspäin, sillä tappio oli joukkueen viides peräkkäin.

Avauskokoonpanossa ollut Markkanen heitti kahdeksan pistettä ja otti kuusi levypalloa. Hän yritti kolmen pisteen arvoista heittoa kerran, muttei onnistunut siinä. Markkasen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 80, kun viidestä kahden pisteen heitosta upposi neljä. Suomalaista nähtiin parketilla yli 33 minuuttia.

Ottelun tehokkain oli Cavaliersin Darius Garland 32 pisteellään. Eniten levypalloja kahmi Clevelandin Jarrett Allen, jolle kirjattiin 16 levypalloa.

Cavaliers teki ratkaisevan eron vastustajaansa ottelun neljännellä neljänneksellä, kun se piti vastustajansa pisteittä viiden minuutin jakson ajan. Cavaliers voitti päätösneljänneksen 30–23 ja karkasi viiden pisteen erolla voittoon.

– Tiesimme, että kaikkein tärkeintä meille oli pysäyttää vastustajan hyökkäyspeli. Luotimme hyökkäykseemme, joten vastustajan pitäminen kurissa oli tärkeintä, Garland kommentoi ESPN:n sivuilla.

Cavaliersin päävalmentaja J.B. Bickerstaff ylisti ryhmänsä joukkuehenkeä, jonka avulla työt hoituvat mallikkaasti eikä pelaamiseen tule säröjä.

– Pelaajilla on hyvä keskinäinen yhteys. He puhuvat toisilleen ja vaativat toisiltaan onnistumisia. He menevät kentälle taistelemaan. Tänään he tekivät loistotyön, Bickerstaff suitsutti.

Spursin miehet kokevat kolhuja

Spursin viiteen NBA-mestaruuteen luotsannut päävalmentaja Gregg Popovich muistutti, että joukkue vaatii aikaa saadakseen yhteispelinsä kuntoon.

– Osa pelaajistamme ei ole koskaan aiemmin pelannut yhdessä. He saavat nyt kolhuja, mutta kyllä Cavaliers on hitonmoinen joukkue, Popovich totesi NBA:n nettisivuilla.

Länsilohkossa 13. sijalla oleva Spurs on varamiehinen, koska Derrick White ja Tre Jones ovat liigan koronalistalla, eikä Drew Eubanks pelannut sairastumisen takia.