Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Marko Anttila positiivisen koronatestituloksen takia eristykseen Pekingissä

Suomen jääkiekkojoukkueen Marko Anttila on asetettu positiivisen koronatestituloksen myötä eristyshotelliin Pekingin talviolympialaissa. Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen kertoi asiasta olympiajoukkueen tiedotteessa.

– Marko Anttilalla todettiin koronavirustartunta joukkueen seulontatesteissä 19. tammikuuta 2022. Anttilalla ei ollut koronatautiin viittaavia oireita, eikä niitä seurannan aikana ole kehittynyt. Pcr-testejä on seurattu lähes päivittäin ennen olympiamatkalle lähtöä. Yli kahden viikon jälkeen Anttilan pcr-testi on ollut ajoittain positiivinen, mikä on tyypillinen tilanne koronatartunnan jälkeen, Valtonen kertoi.

– Suomesta lähtiessä koronatesti oli negatiivinen, mutta Kiinaan saavuttaessa jälleen positiivinen. Kiinan viranomaiset asettivat Anttilan eristyshotelliin. Pcr-testiä seurataan päivittäin, ja Anttila vapautuu annettuaan kaksi peräkkäistä negatiivista testiä. Anttila voi hyvin eikä aiheuta tartuntariskiä joukkueelle.

Suomen ensimmäinen ottelu Pekingin olympiakaukalossa on ensi viikon torstaina.