Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Enni Rukajärvi lähtee finaaliin "vetämään ihan täysillä"

Enni Rukajärvi ei jättänyt mitään sattuman varaan lumilautailun slopestylen naisten karsinnoissa ja eteni vakuuttavasti sunnuntain finaaliin. Kokenut suomalaislaskija oli karsinnoissa kolmas, kun finaaliin eteni 12 parasta.

– Sinne mennään vetämään ihan täysillä. Varsinkin pari viimeistä hyndätemppua upgreidataan. Katsotaan, mitä keksitään reileissä, Rukajärvi ennakoi finaalia Zhangjiakoun haastattelualueella lumilautailutermejä viljellen.

Rukajärvi metsästää Pekingin talvikisoissa jo uransa kolmatta olympiamitalia. Sotshissa vuonna 2014 hän oli slopestylessa hopealla ja Pyeongchangissa neljä vuotta sitten pronssilla.

– Finaalissa täytyy panna kaikki peliin, ihan kaikki, mitä lähtee. Tietysti se riippuu myös olosuhteista, Rukajärvi muistutti.

Sää Zhangjiakoussa on ollut hyinen. Oman lisänsä tuo tuuli.

– Tänään (lauantaina) olosuhteet olivat ihan jees, mutta eilen oli tosi kova tuuli, ja se vaikeutti silloin laskemista. Tänäänkin piti olla koko ajan hereillä, kun välillä oli myötäistä ja välillä tuuli vastaan, hyväntuulinen Rukajärvi luonnehti.

Rukajärveä jännitti

Kierrosten ensimmäisenä laskenut Rukajärvi keräsi ensimmäisellä karsintasuorituksellaan 66,75 pistettä ja toisella 78,83.

– Laskuista jäi hyvät fiilikset. Tiesin, että olosuhteet ovat haastavat, joten oli hyvä tehdä ensin vähän varmempi lasku ja sitten tokalla yrittää parempaa, Rukajärvi sanoi.

Vaikka Rukajärven ura on pitkä ja menestyksekäs, karsinta toi omat paineensa.

– Aina se vaan jännittää, siitä ei pääse mihinkään. Eilen (perjantai) oli haastava treenipäivä, niin siitä jäi pari juttua hampaankoloon, ja se vähän lisäsi jännitystä.

Niemelän hymy ei hyytynyt

Carola Niemelän slopestylen urakka päättyi karsintoihin. Hän kaatui avauslaskussaan ja sai 22,36 pistettä. Toisella laskullaan Niemelä paransi ja keräsi 38,43 pistettä. Tuloksena oli 21. sija. Karsinnan ykkönen oli Uuden-Seelannin Zoi Sadowski-Synnott pistein 86,75. Toinen oli Japanin Kokomo Murase pistein 81,45.

Olympiadebytantti Niemelä ei ollut pettynyt, vaikka finaalipaikka jäi haaveeksi. Kaatumisensa hän pani jännityksen piikkiin.

– Fiilis on hyvä. Ekalla laskulla jännitti. Oli aika hektistä menoa ja vähän liikaa vauhtia ja vähän epävarma olo. Olen ihan tyytyväinen toiseen laskuuni – pääsin viimeiselle hyppyrille asti, kunnes tuli ihan pieni moka loppuun.

– Voin hymyillä, että olen saanut laskea ja olla täällä. Kaikki saamani mahtavat viestit tuovat tosi paljon iloa elämään. Olen puskenut itseäni tosi paljon eteenpäin ja saanut aikaiseksi asioita, joihin olen tyytyväinen, Niemelä sanoi.

Rukajärvi ja Niemelä ovat mukana myös big airissa. Slopestylesta poiketen big air kisataan Pekingissä.

– Olen käynyt testaamassa sitä big air -hyndää pari vuotta sitten joulukuussa, ja se oli tosi hyvä hyppyri, Niemelä sanoi.