Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Rene Rinnekangas hyppäsi purkamaan pettymystään aitojen yli – "Huippu-urheilu on välillä aika rankkaa"

Lumilautailija Rene Rinnekankaan olympiaurakka slopestylen karsinnoissa päättyi rajuun pettymykseen. Suurin odotuksin Zhangjiakoun karsintaan lähtenyt Rinnekangas kaatui toisen laskunsa viimeisen hypyn alastulossa ja putosi 12 lautailijan finaalista ensimmäisenä miehenä.

Rinnekangas keräsi avauslaskullaan 67,10 ja toisella yrityksellään 60,10 pistettä. Eroa viimeisen finaalipaikan ottaneeseen Japanin Kaito Hamadaan jäi vain 0,35 pistettä.

Toisen laskunsa jälkeen Rinnekangas hyppäsi haastattelualueen aitojen yli ja purki pettymystään sivummalla kilpailuliivi repsottaen ja lohduttoman näköisenä kyykkien. Sen jälkeen hän kävi rauhoittamassa mieltään parilla laskulla ja palasi lopulta antamaan kommentteja medialle.

– Eihän siinä, vähän liian vähän vauhtia. Siihen se homma sitten kosahti, Rinnekangas tiivisti kaatumisensa.

Laskeminen sujui treeneissä mainiosti

Rinnekangas vastaili kysymyksiin rauhallisesti ja analyyttisesti, vaikka harmitus oli edelleen suuri. Vieressä karsinnan voittanut Kiinan Su Yiming, 17, jakoi muutoin tyhjentyneellä haastattelualueella kommentteja toimittajarykelmän edessä. Nuori kiinalainen vei karsinnan nimiinsä pistein 86,80.

– Kyllähän tämä iso pettymys on. Laskeminen tuntui treeneistä lähtien hiton hyvältä. Mielestäni olin tosi valmis, mutta ensimmäisessä laskussa tuli vähän sekoiltua ekassa reilissä ja toinen lasku meni oikein hyvin vikaa hyppyä lukuun ottamatta, Rinnekangas sanoi.

Hän kertoi onnistuneensa harjoituksissa useita kertoja samassa tempussa, jossa karsinnoissa kaatui. Ilman lopun epäonnistumistaan Rinnekangas olisi hyvin suurella todennäköisyydellä edennyt finaaliin.

– Aina epäonnistumiset ja onnistumiset kasvattavat ihmisenä ja urheilijana. Huippu-urheilu on välillä aika rankkaa ja syö miestä, mutta kyllä se pitkässä juoksussa kasvattaa.

Rinnekangas oli karsintaurakkansa päättyessä sijalla 11, mutta lopulta Yhdysvaltain Chris Corning ja Japanin Takeru Otsuka kiilasivat toisen kierroksen loppupuolella suomalaisen edelle.

– En ihan hirveästi katsonut tuloksia. Itselle oli enemmän kova paikka, etten saanut puhdasta laskua, Rinnekangas sanoi kaatumisensa jälkeisistä hetkistä ja kertoi saaneensa tiedon putoamisestaan vastan karsinnan päätyttyä.

"Big airissa lähtee sitten"

Suomalaisia ei slopestylen finaalissa nähdä lainkaan, sillä Kalle Järvilehto ei onnistunut kummassakaan laskussaan. Hän sai toisen kierroksen laskustaan 28,73 pistettä ja oli kokonaistuloksissa 28:s.

– Kyllähän se aina harmittaa kaatua, eikä ollut tänään ihan minun päiväni. Tekeminen on ollut koko ajan parempaan suuntaan, ja big airissa lähtee sitten, Järvilehto sanoi hyväntuulisesti.

Myös Rinnekangas on mukana big airissa, jonka karsinnat ovat Pekingissä 14. helmikuuta.

– Ei tässä vielä ole heitetty liiviä roskiin, hommat jatkuvat, Rinnekangas sanoi.