Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ilves kaatoi HPK:n loppuunmyydyllä areenalla, Parikka loisti illan tähtenä

Puolustaja Jarkko Parikka teki kauden kymmenennen maalinsa jääkiekkoliigassa, kun Ilves kaatoi perjantaina HPK:n loppuunmyydyssä Tampereen areenassa 5–3.

Parikka on Ilveksen puolustajista paras maalintekijä. Joukkueen puolustajat ovat tehneet 35 maalia, mikä on selvästi eniten liigassa. Toisena on Lukko 27 maalilla.

Erikoista on, että vain kolme maaleista on tehty ylivoimalla. Parikkakin on tehnyt kaikki maalinsa tasakentällisin.

– Olisinko kerran tällä kaudella pelannut ylivoimalla. Kymmenen maalia tasakentällisin on kieltämättä paljon. Meillä on hyvät pakit ylivoimapeliin, toki itsellekin se rooli kelpaisi, Parikka sanoi.

Joukkueensa peliaikatilaston ykkösen Parikan maali oli hänelle kauden kolmas voittomaali, millä hän jakaa joukkueessa kärkipaikkaa.

– Tämä kuten useimmat maalini ovat tulleet viivavedoilla, nyt sai aika vapaasti laukoa, Parikka lisäsi.

Ilveksen valmennusvastuussa oli Marko Ojanen päävalmentaja Jouko Myrrän oltua sivussa koronan takia.

– Puolustajien vahvuudet ovat puolustuspelissä, mutta maalintekokin sujuu. Vähäinen ylivoimamaalien määrä selittyy sillä, että ylivoimapeli on ollut hakusessa, Myrrä sanoi.

Ilves katkaisi seitsemännellä peräkkäisellä kotivoitolla HPK:n neljän vierasvoiton putken. Eemeli Suomi sivusi neljällä tehopisteellä liigaennätystään.