Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyland jätti suomenhevoset taakseen Mikkelissä

Yksi kylmäverinen jätti taakseen kahdeksan suomenhevosta Mikkelin Kavioliigan avoimessa lähdössä, kun Nyland oli vahvin loppusuoran taistelussa. Joroislaisen 80-vuotiaan Heimo Hämäläisen ajama T75-voitto Erik Flashillä oli päivän sykähdyttävin tapahtuma.

Nylandin voima ja kestävyys oli liikaa suomenhevoshaastajille, vaikka Norjassa syntynyt ori tarkkaili aluksi kärjen reipasta matkavauhtia joukon hänniltä.

– Piti ottaa alku varman päälle, ettei tule lähtölaukkaa. Loppusuoralle mentiin kolmen jonossa kolmatta rataa viimeiseen kurviin. Tuli sellainen olo, että muut ajavat liian kovaa keulasta ja nyt on meidän paikka, että keritään aika korkealle. Niinhän siinä kävi, että kenttä kääntyi, kertasi Nylandin valmentaja ja ohjastaja Antti Ala-Rantala.

Kovimman vastuksen Nyland sai Morisonilta ja Caijukselta. 25-alkuisiin aikoihin ehtivät myös Sheikki ja Pyörylän Paroni.

Suomen tämän hetken nopeimmaksi arvioitu Knows Best oli odotetun ylivoimainen. Se toisti Lappeenrannassa nähdyn kaltaisen ylivoimaisen esityksen ampaistuaan lähdöstä keulaan, eikä muille jäänyt mahdollisuuksia. Valmentaja Hannu Laakkonen kehuu ruunaa kaikkien aikojen suosikikseen.

– Hevonen on älyttömän hienoluontoinen, olen tykännyt tästä aina. Tällä on hirveä nopeus ja lähtee se niin kovaa.

Heimo Hämäläinen juhli voittoa omistamallaan ja valmentamallaan Erik Flashillä. Ikinuori kuski on ajanut voittoja kuudella eri vuosikymmenellä.

Suosikkipitoinen T75-rivi palautti 1138,40 euroa. Suurin yllättäjä oli vain 1,45 prosenttia pelattu Alladin Bro. Kuopiolaisen Jutta Litmasen valmentama ja omistama ruuna raivasi tiensä voittoon ja jätti kakkoseksi Santtu Raitalan ohjastaman lähdön suosikin Rahajamatchin. Valmentaja ja omistaja Jutta Litmanen kehui Henna Halmetta, joka ajoi oikeaan aikaan eteenpäin ja keulaan.

– Hennalle pointsit, että ajoi todella hienosti. Hennan rauhallinen ja johdonmukainen tyyli sopii tälle hevoselle hyvin, kehuu Jutta Litmanen.