Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Jokereita valmentanut Lauri Marjamäki palaa Kärppiin

Liigassa pelaava Kärpät teki rajun ratkaisun saadakseen pelillisen kurssinsa kääntymään. Avauskauttaan päävalmentajana toiminut Lauri Mikkola sai sunnuntaina potkut, ja hänen tilalleen astui Jokereista vapautunut Lauri Marjamäki, joka on oululaisseuralle tuttu menestysvalmentaja.

Jokerit päätti keskeyttää kautensa perjantaina. Syynä oli maailmanpoliittinen tilanne Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

– Kaikki ymmärtävät, minkä takia kausi loppui. Lauantaina olimme joukkueen kanssa ravintolassa muutamalla oluella, kun Hapa (Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho) soitti, Marjamäki kertoi.

– Tein päätöksen tosi nopeasti. Olisin voinut lähteä perheen kanssa Rukallekin, mutta haluan valmentaa ja Kärpät on minulle tärkeä seura.

Kärppien kausi on ollut pelillisesti vaikea, ja suunta sarjataulukossa on ollut viime ajat alaspäin. Kärpät on tällä hetkellä seitsemäntenä, vaikka oululaiset ovat pelanneet enemmän otteluita kuin ympärillä olevat joukkueet.

– Tulos ei tyydytä meitä, eikä pelillisessä suunnassa ole ollut riittävää muutosta, Aho perusteli vaihdosta.

Marjamäki oli Kärppien peräsimessä, kun oululaiset voittivat mestaruuden kausilla 2013–2014 ja 2014–2015.

– Pistän itseni täysillä likoon. Tiedän, että yhdeksän peliä on jäljellä ja joukkueen kurssi halutaan kääntää. Me pelaamme yhdellä tavalla, ja siihen kaikki sitoutuvat. Välimallin vetelyitä ei vedellä.

Marjamäki kiitti myös Jari Kurria ja Janne Vuorista, joiden kanssa hän purki voimassa olleen Jokerit-sopimuksensa sunnuntaiaamuna.

Nyt solmittu sopimus kattaa ainoastaan loppukauden. Ahon mukaan jatkoa ei ole mietitty, vaan se on ”avoin”.

Lauri Mikkolan lähdöstä huolimatta Kärppien muu valmennustiimi jatkaa entisellään.

Mustonen ja Teppo HPK:hon

Kärpissä pieneen rooliin jääneet hyökkääjä Aleksi Mustonen ja puolustaja Miihkali Teppo siirtyvät HPK:n riveihin loppukauden mittaisilla lainasopimuksilla. Mustonen jatkaa kauden jälkeen HPK:ssa kevääseen 2024 kestävällä sopimuksella.

Uusia hankintoja on luvassa myös Kärppien suuntaan. Seura tiedottaa maanantaina sisään tulevasta pelaajaliikenteestä.