Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Jokerit purki olympiakullan takuumiesten Anttilan ja Björnisen sekä 13 muun pelaajan sopimukset "yhteisymmärryksessä"

Jääkiekon KHL-kauden kesken jättänyt Helsingin Jokerit purki maanantaina yhteensä 15:n pelaajansa sopimukset. Seura kertoi asiasta Twitterissä ja kirjoitti sopimuksien purkamisen tapahtuneen yhteisymmärryksessä.

Ensimmäisenä Jokerit kertoi kahdeksan pelaajan sopimuksien purkamisesta. Joukossa olivat Suomelle olympiakullan toissa viikonloppuna Pekingissä ratkaisseet Marko Anttila ja Hannes Björninen sekä muista pelaajista Henri Ikonen, Julius Junttila, Tommi Kivistö, Kalle Kossila, Otto Leskinen ja David Sklenicka.

– Jokerit toivottaa kaikille menestystä loppukauden peleihin, seura tviittasi ja viittasi siihen, että kahdeksikko jatkaa kauttaan muissa seuroissa.

Heistä etenkin hyökkääjät Anttila ja Björninen haluavat pysyä pelikunnossa kohti kevättä, koska käyttöä luultavasti löytyy myös toukokuussa pelattaviin MM-kilpailuihin. Myös puolustaja Kivistö oli mukana Pekingissä, mutta varamies ei pelannut olympiajäillä. Puolustaja Sklenicka pelasi Pekingissä Tshekin joukkueessa.

Pian Jokerien ilmoituksen jälkeen Oulun Kärpät tiedotti hankkineensa Sklenickan ja Junttilan. Puolustaja Leskinen siirtyy Tapparaan ja hyökkääjä Ikonen Lukkoon. Ilves puolestaan kertoi Anttilan kiinnittämisestä siirtoajan viimeisenä päivänä. Pelicans ilmoitti puolestaan kiinnittäneensä seurakasvatti Björnisen riveihinsä.

Jo viime viikolla helsinkiläisseura päästi menemään päävalmentaja Lauri Marjamäen, joka siirtyi hänelle entuudestaan tuttuun Kärppiin.

Myöhemmin Jokerit kertoi purkaneensa Niklas Frimanin, Markus Hännikäisen, Petteri Lindbohmin, Iiro Pakarisen, Veli-Matti Savinaisen, Teemu Turusen ja Janne Juvosen sopimukset. Puolustaja Frimanin kausi jatkuu HPK:ssa. Hyökkääjistä Savinainen siirtyi Tapparaan, ja Pakarinen ja Turunen loikkasivat HIFK:hon.