Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Clevelandille vuoden toinen kotitappio – pelitilanneheitoissa epätarkan Markkasen paluuvire hiipui

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers kärsi tiistain vastaisena yönä kalenterivuoden toisen kotitappionsa, kun Minnesota Timberwolves oli parempi lukemin 127–122. Cleveland taipui edellisen kerran kotiparketillaan 4. tammikuuta. Ennen Minnesotan kohtaamista kotivoittoja kertyi jonoon peräti kahdeksan.

Niukka tappio kismitti vaihtopenkillä aloittanutta Cedi Osmania, joka nousi lopulta joukkueen toiseksi parhaaksi pistemieheksi yhdessä Jarrett Allenin kanssa. Kumpikin pussitti 21 pistettä. Kevin Love heitti 26.

– Olemme olleet tässä tilanteessa jokusen kerran aiemminkin. Emme koskaan luovuta. Olemme pettyneitä siihen, että hävisimme, koska taistelimme todella kovasti. Olen pahoillani viimeisestä heitostani. Minun täytyy olla parempi noissa tilanteissa, Osman kertoi ESPN:lle .

Osman viittasi lopun tilanteeseen, jossa hänellä oli paikka tasoittaa peli 125–125:een. Hän epäonnistui kolmen pisteen heittoyrityksessään. Vastustajan tehomies Dangelo Russell (25 pistettä) venytti kahdella vapaaheitollaan johdon viiteen ja sinetöi loppulukemat.

Kiri jäi vajaaksi

Osmanilla oli syynsä pettymykseen siksikin, että peli kulki aluksi Clevelandin toivomia raiteita pitkin, mutta lipsui sitten vastustajalle. Avausneljänneksen jälkeen Cleveland johti 37–26, mutta pelin puoliväliin mennessä Minnesota käänsi tilanteen 64–61-johdoksi.

Minnesota lisäsi vauhtia kolmannella neljänneksellä ja johti 13 pisteellä ennen viimeistä 12-minuuttista. Cleveland kiri hyvin, muttei riittävästi.

Nilkkavamman jälkeen viime viikolla tositoimiin palannut Markkanen oli aloitusviisikossa, heitti kymmenen pistettä ja otti neljä levypalloa. Hän pelasi 35.05 minuuttia ja oli joukkueensa toiseksi työllistetyin pelaaja Brandon Goodwinin (35.23) jälkeen.

Markkanen upotti yhden kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestään ja kaksi seitsemästä pelitilanneheitostaan. Vapaaheittoviivalla käsi oli vakaa, kun suomalainen pussitti viisi kuudesta yrityksestään.

Cleveland jatkaa itälohkossa viidentenä. Minnesota on länsilohkossa seitsemäntenä.