Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa koki jälleen vierastappion ja putosi Mestaruusliigan kärkipaikalta

VaLePa koki keskiviikkona yllättävän 1–3-tappion Raisiossa paikalliselle Loimulle ja putosi näin toiseksi lentopallon Mestaruusliigassa.

– Loimu syötti todella hyvin. Kaksi erää oma hyökkäyspeli toimi riittävällä tasolla, sitten ei enää, sanoi VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Vaikka joukkue ottaisi kolmen pisteen voiton jokaisesta neljästä jäljellä olevasta ottelustaan, niin se ei riittäisi tuomaan kärkipaikkaa runkosarjassa, jos Savo Volley ottaa kolme kolmen pisteen voittoa.

– Runkosarjan voittoa tavoitellaan, mutta oman pelin saaminen hyvälle tasolle on ykkösprioriteetti, Kangaskokko sanoi.

Loimua vastaan VaLePan tehokkaimmat olivat totutusti yleispelaajat. Sakari Mäkinen teki 19 ja Jiri Hänninen 17 pistettä. Muut jäivät alle kymmenen pisteen.

Latvialainen Kristaps Smits teki Loimulle 19 ja iranilainen Ali Fazli 18 pistettä.

Savo Volleylle jälleen voitto

Savo Volley otti kolmannen voiton peräkkäin, kun joukkue kukisti Oulussa paikallisen Ettan 3–0. Ettaa vielä alkukaudesta edustanut Michael Michelau oli vieraiden tehokkain 17 pisteellä, Antti Siltala teki 14 ja Mikko Räsänen 13 pistettä.

– Kun hävisimme täällä, niin Michael oli Ettan tehopelaaja. Nyt hän oli sitä meille, kommentoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Savo Volley kohtaa vielä kaksi kertaa Perungan Pojat sekä kerran Raision Loimun. Yhdeksällä pisteellä se voittaisi runkosarjan.

– En ole tutkinut vielä tätä, ja mistä sen tietää, että pelataanko kaikkia pelejä mitä pitäisi pelata, Tolvanen sanoi.

Janne Marttila oli kotijoukkueen tehokkain 13 pisteellä. Joukkueen hyökkäysten onnistumisprosentti oli vain 30.

Tiikerit jatkoi Ducksin alakuloa

Kokkolan Tiikerit otti viidennen peräkkäisen voittonsa ja aiheutti samalla kotijoukkue Ducksille sen viidennen peräkkäisen tappion, kun Mikko Keskisipilän valmentama joukkue haki 3–0-voiton.

– Voi sanoa 99,9 prosentin varmuudella, että sijoitumme runkosarjassa neljänneksi. Peli sujui tänään. Teemana oli pelata vähillä virheillä, ja onnistuimme, Keskisipilä sanoi.

Ducksilla on jäljellä enää yksi ottelu, ja se sijoittuu kahdeksanneksi. Aleksander Rastamo oli sen selvästi tehokkain 18 pisteellä.

– Molempien parhaiden keskipelaajien puuttuminen näkyi Ducksin pelissä, Keskisipilä analysoi.

Tiikerit oli tasainen joukkue. Pistepörssin kärkeen noussut hakkuri Oskari Keskinen teki 15 pistettä vain yhdellä virheellä, keskipelaajista Rami Rekomaa teki 14 ja Antti Leppälä 11 pistettä.