Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Suvi Minkkinen joutui pois ampumahiihdon cup-kauden finaalista positiivisen koronavirustestin takia

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen Suvi Minkkinen joutuu jäämään pois tänä viikonloppuna Oslon Holmenkollenilla kilpailtavasta maailmancupin finaalista, kertoi ampumahiihtoliitto tiedotteessaan torstaina. Minkkinen antoi rutiinitestissä positiivisen koronaviruslöydöksen. Minkkinen on lieväoireinen ja voi hyvin, liitto kertoi.

Minkkisen loppukausi maailmancupissa sujui hyvin. Tammikuussa Ruhpoldingissa hän otti uransa toistaiseksi parhaan maailmancupin sijan oltuaan takaa-ajossa 18:s, ja Pekingin olympialaisten jälkeen hän oli Kontiolahden ja Otepään maailmancupeissa kaikissa neljässä kisassa 25 parhaan joukossa. Maailmancupin kokonaistilanteessa Minkkinen on ennen Holmenkollenin kisoja sijalla 41.

Naisten maailmancupin kausi päättyy Holmenkollenilla pikakisaan perjantaina, takaa-ajoon lauantaina ja yhteislähtöön sunnuntaina. Torstaille suunniteltu pikakisa jouduttiin siirtämään perjantaille huonojen sääolosuhteiden takia.

Suomen naisjoukkueen Holmenkollenilla muodostavat Mari Eder, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä.

Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan ampumahiihdon kansainvälisestä toiminnasta

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU ilmoitti torstaina hallituksensa päätöksestä sulkea Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliitot lajin kansainvälisestä toiminnasta, johtuen Ukrainan sodasta. Jo aiemmin IBU linjasi, että venäläiset ja valkovenäläiset ampumahiihtäjät eivät saa kilpailla muun muassa maailmancupissa.

Venäjän ja Valko-Venäjän liitoilla on viikko aikaa vastata IBU:n päätökseen, jonka jälkeen IBU tekee lopullisen päätöksen liittojen hyllytyksestä.

IBU kertoi myös avusta Ukrainan ampumahiihdolle. IBU ja kahdeksan kansallista ampumahiihtoliittoa järjestävät harjoitusleirejä ukrainalaisille ampumahiihtäjille ja keräävät ukrainalaisille lajitarvikkeita. IBU rahoittaa projektia 250 000 eurolla. Kansalliset liitot projektissa ovat Italia, Itävalta, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi ja Tshekki.

– IBU kiittää näitä kahdeksaa kansallista liittoa anteliaisuudesta ja halusta auttaa meitä tässä projektissa ukrainalaisen ampumahiihdon hyväksi. Nämä liitot auttavat tässä projektissa, mutta tiedämme, että koko ampumahiihtoperhe on yhdessä mukana ja seisoo Ukrainan tukena, IBU:n puheenjohtaja Olle Dahlin sanoi.

IBU päätti myös tulevan talousvuoden 2022–23 budjetista, ja kansallisten liittojen IBU:lta saama tuki nousee 33 prosentilla. Kisajärjestäjien tuki nousee 66 prosentilla ja urheilijatkin saavat osansa: palkintorahoihin nousua tulee 40 prosenttia.