Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Pärmäkoski sivakoi Rukalla ylivoimaiseen voittoon – "Krista meni menojaan"

Krista Pärmäkoski voitti maastohiihdon Suomen cupin naisten 15 kilometrin kilpailun, kun Kuusamon Rukan laduilla sivakoitiin vapaalla hiihtotavalla. Ikaalisten Urheilijoita edustava Pärmäkoski kepitti kilpasiskoistaan Vieremän Koiton Kerttu Niskasen 54,4 sekunnilla.

– Alusta loppuun oli työstämistä, mutta oli kiva hiihtää kilpaa pitkästä aikaa. Rankkaa oli. Krista meni menojaan, enkä pystynyt uhkaamaan, Niskanen summasi Ylen televisiohaastattelussa.

Pitkä kausi tuntuu myös Pärmäkosken vartalossa, mutta hän yrittää ehtiä harjoittelemaankin ennen ensi viikonlopun Rovaniemen SM-hiihtoja.

– Lähden Etelä-Suomeen katsomaan, miten vesisateet ovat sulattaneet lunta. Tulin tänne tosi huonolla harjoittelulla. On ollut pitkiä reissuja, mutta haluan mennä välissä käymään kotona. Tämän päivän hiihdolla ei oltaisi olympiamitaleilla, Pärmäkoski sanoi.

Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo sai valoa synkkään kauteen kolmannella sijalla, mutta jäi voittajasta puolitoista minuuttia.

– Tuntui hirveältä etenkin toisella kierroksella. Pelkäsin, että tulee noutaja, mutta ei ollut herkkua muillakaan, Piippo sanoi.

Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo jäi neljänneksi ja hävisi voittajalle jo lähes kaksi minuuttia. Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu oli viides ja Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä kuudes. Eilen Vuokatin voitokkaassa viestijoukkueessa Lylynperän ja Jasmin Kähärän (8:s) kanssa hiihtänyt Vilma Nissinen keskeytti 15 kilometrin kilpailun. Piippo voi nousta SM-viestiin Nissisen paikalle.

Iivo Niskanen luisteli Rukan kolmenkympin valtiaaksi

Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen voitti sunnuntaina Kuusamon Rukalla käydyn maastohiihdon Suomen cupin miesten 30 kilometrin kilpailun. Niskanen tyylitteli vapaalla hiihtotavalla lähes kahden minuutin eron toiseksi tulleeseen Imatran Urheilijoiden Remi Lindholmiin.

– Tasaista kyytiä. Hyvä päivä, Niskanen kertoi Ylen televisiohaastattelussa.

Jämin Jänteen Lauri Lepistö oli kolmas ja jäi väliaikalähtökilpailussa Lindholmista reilut kymmenen sekuntia.

– Kuulin, että sijoitus parani ja löytyi positiivinen vire loppuun, Lindholm kertasi matkan varrella saatuja tietoja väliajoista.

Suomen cup päättyy tulevana viikonloppuna SM-hiihtojen yhteydessä Rovaniemellä. Miehet hiihtävät perjantaina vapaalla kymmenen kilometriä, lauantaina 4x10 kilometrin viestin ja sunnuntaina 50 kilometriä perinteisellä.

– SM-mitali viestistä ja kympiltä ovat tavoitteina, läpimurtokauttaan hiihtävä Lindholm linjasi.

Niskasen edustama Puijo, Lindholmin Imatra ja Lepistön Jämi ovat tyrkyllä viestimitaleille.

– SM-kisat on kiva hiihtää. Lähden sinne taistelemaan ja toivottavasti tästä virkoontuu, että olisi hyvä kroppa hiihtää, Niskanen jutteli Rukan urakan päätteeksi.