Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

VPS teki Lahdesta selvää vieraspelissä kotikentällään

Sarjanousija VPS otti kauden ensimmäisen voittonsa jalkapalloliigassa, kun se kaatoi FC Lahden nimellisessä vierasottelussa lukemin 5–0. Vaikka kyseessä oli FC Lahden kotiottelu, pelattiin peli silti VPS:n kotikentällä Vaasassa, sillä Lahden jalkapallostadionin nurmi ei ole vielä pelikunnossa.

VPS:n Kalle Multanen avasi maalihanat 28. peliminuutilla, mutta käännekohta nähtiin viittä minuuttia myöhemmin, kun VPS:n Aleksi Pahkasalo pääsi laukomaan parista metristä.

Veto ei mennyt maaliin, mutta Lahden toppari Juho Pirttijoki oli käsineen pallon tiellä ja sai tilanteesta punaisen kortin. Tilannetta seuranneesta rangaistuspotkusta VPS:n Sebastian Strandvall viimeisteli lukemat 0–2.

Lahti ei kyennyt vajaamiehisenä käynnistämään kiriä. VPS sen sijaan lateli palloa verkkoon urakalla ja teki vielä kolme maalia lisää. Keskiviikkona lainasopimuksella Ipswich Townista vaasalaisten riveihin siirtynyt australialainen Tete Yengi osui kahdesti ja Steven Morrissey kertaalleen.

Suomeen saavuttuaan ensimmäistä kertaa elämässään lunta nähnyt VPS:n australialaishyökkääjä Yengi kertoi tehneensä debyyttinsä aamuna lumipalloja. Illalla hän lateli palloja maaliin.

– Tämä oli vain alku ja toivottavasti maaleja on tulossa vielä paljon lisää. Mukava aloittaa muutamalla osumalla, mutta tärkeintä on, että otimme voiton, Yengi sanoi.