Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

VaLePa kaatoi Savo Volleyn myös toisessa finaalissa

Sakari Mäkinen iski välillä lujaa viistoon ja välillä taktisesti monipuolisesti tehden 21 pistettä, kun VaLePa toipui Savo Volleyn liki täydellisestä avauserästä miesten lentopallon Mestaruusliigan toisessa loppuottelussa keskiviikkona Sastamalassa ja otti 3–1-voitolla toisen kiinnityksen neljällä voitolla ratkeavaan mestaruuteen.

– Savo sai meidät avauserässä näyttämään huonolta, mutta pysyttiin kärsivällisinä ja tehtiin omaa juttua. Olemme pelanneet hyvällä tasolla pudotuspelit, Mäkinen kommentoi.

Savo Volley hyökkäsi avauserässä ilman virheitä 69 prosentin tehoilla, mutta ottelun edetessä joukkue alkoi sortua hyökkäysvirheisiin enemmän ja enemmän.

– Vei oman aikansa, että löydettiin oikea tunnetaso peliin. Alussa oli ehkä pientä hermostuneisuutta, pohti VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

"Oli vaikea löytää normaalia rytmiä peliin"

Savo Volleyn virhemäärä kasvoi ottelun edetessä.

– Pelin aikana vaihteli tietyt jutut. Oli vaikea löytää normaalia rytmiä peliin, mutta omaa uskoa söi kolmannessa erässä jatkopallojen toistuva häviäminen. Tuli välillä tuskainen olo, kun piste oli lähellä, mutta silti pallo tuli takaisin, murehti Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Lisäksi VaLePan kenttäpuolustus paransi koko ajan, ja libero Risto Ruohola näytti mallia kohutulle japanilaiselle virkaveljelle Shohei Noselle akrobaattisista pelastuksista.

– Libero ei oikeastaan taistele toisen joukkueen liberoa vastaan, vaan hyökkääjiä vastaan. Toki suorituksia voi verrata myös toista liberoa vastaan, Ruohola sanoi.

Oletko harrastanut voimistelua?

– En, mutta liikkuvuutta ja pääsyä erilaisiin asentoihin nopeasti on kehitetty, Ruohola paljasti.

Ruoholan hyvien vastaanottojen prosentti oli vain 24, mutta puolustuspeli on liberon tärkeimpiä tehtäviä.

– Risto on kehittynyt todella paljon pelin lukemisessa. Hän pelaa rauhallisesti ja on kehittynyt huimasti, Kangaskokko kehui.

Kolmas ottelu pelataan torstaina Sastamalassa.